Rooney'in Rövaşatası City'nin Aklını Aldı - Son Dakika
Spor

Rooney'in Rövaşatası City'nin Aklını Aldı

Rooney\'in Rövaşatası City\'nin Aklını Aldı

İngiltere Premier League'de 26.hafta Maçında Manchester United ile Manchester City 'manchester Derbisinde' Karşı Karşıya Geldi.

12.02.2011 20:00

İngiltere Premier League'de 26. hafta maçında Manchester United ile Manchester City 'Manchester derbisinde' karşı karşıya geldi. Old Trafford'da oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada kazanan taraf 2-1'lik skorla Manchester United oldu.

Manchester United'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 41. dakikasında Luis Nani ve 78. dakikasında Wayne Rooney'den geldi. Wayne Rooney'in attığı müthiş rövaşata golü hem Old Trafford'u çılgına çevirdi hem de 2011'in en güzel gol adayları arasında şimdiden rezervasyonunu yaptırdı.

Manchester City'in golü ise 64. dakikada David Silva'dan geldi. David Silva'nın attığı golde şans meleklerinin Manchester City'nin omzuna konduğunu söylemek hiç de yersiz olmaz.

Karşılaşmanın 60. dakikasında oyuna giren Dzeko, sağ kanattan gelişen bir atak sonucunda penaltı noktası çevresinde topa vurdu. Dzeko'nun vurduğu topun David Silva'nın sırtına çarparak ağlara gitmesi sadece kaleci Van der Saar'ı değil tüm Old Trafford'un kanını dondurdu.

BU MAÇIN GOLLERİNİ (3D) İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Beklentilerin aksine pozisyon açısından oldukça kısır geçen maçta gözler Carlos Tevez'in üzerindeydi. Manchester United taraftarı, Tevez'e yoğun bir tepki göstermezken; Arjantinli futbolcunun Old Trafford'daki silik performansı Manchester City cephesinde büyük hayal kırıklığı yarattı.

Manchester United'da ise tecrübeli futbolcu Ryan Giggs ve Portekizli yıldız Luis Nani'nin kusursuz performansı Old Trafford sakinlerinin eğlenceli bir haftasonu geçirmesinde büyük bir rol oynadı.

Manchester City karşısında aldığı galibiyetle EPL'de şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde eden Manchester United, puanını 57'ye yükseltti. Fikstür açısından da gelecek haftalarda sıkıntılı olan Kırmızı Şeytanlar, City galibiyeti ile şampiyonluk yolundaki rakiplerinin sayısını da bir nevii azaltmış oldu. Manchester United, ligde önümüzdeki hafta Wigan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

1974'TEN BU YANA...

Bu sezon tarihi bir yatırım yapan Manchester City'nin ise Old Trafford kabusu devam etti. 1974 yılından bu yana Old Trafford'da oynadığı 27 maçın sadece 1'ini kazanan Manchester City makus talihini 2011 yılında da yenemedi. Ligde aldığı istikrarsız sonuçlar ile dikkat çeken City, MANU karşısında aldığı mağlubiyetin ardından zirvenin 8 puan gerisine düştü. City, ligde önümüzdeki hafta Fulma ile kendi sahasında karşılaşacak.

OLD TRAFFORD'DA KONTROLLÜ KADROLAR

Old Trafford'da oynanan maçta iki teknik adam Alex Ferguson ve Roberto Mancini'nin sahaya sürdükleri sistem, oyuncuları tercihleri dikkatlerden kaçmadı. Manchester United Teknik Direktörü Ferguson'un, sezonun en formda oyuncusu Dimitar Berbatov'u kulübüde oturtması, Rafael'in yerine sağ bekte O'Shea forması ve Old Trafford'da oynamasına rağmen sahaya 4-3-3 görünümlü 4-5-1 ile çıkması tüm otoriteleri ters köşeye yatırdı.

Kalesini her zaman olduğu gibi Van der Saar'a teslim eden Ferguson, Ferdinand'ın yokluğunda savunma kurgusunu Smalling, Vidic, O'Shea ve Evra üzerine kurdu. Orta sahada Fletcher, Scholes, Anderson üçlüsünü kullanan deneyimli teknik adam, hücum gücünü ise Giggs, Nani ve Rooney'den oluşturdu.

Manchester City'de ise İtalyan teknik adam Roberto Mancini, Manchester United karşısında kadroda bir sürprize imza attı. Haftaiçi yaptığı açıklamaların aksine yeni transfer Edin Dzeko'yu kulübede oturtan Mancini, Bosnalı oyuncunun yerine orta alana takviye yaparak David Silva'yı sahaya sürdü. Mancini, Manchester United'ın ilk 45 dakikayı 1-0 üstün tamamlamasından sonra ikinci yarıda oyuna müdahale etti ve Dzeko'yu maçın 60. dakikasında Milner'in yerine sahaya südü.

Manchester United karşısına 4-4-1-1 taktiği ile çıkan Mancini, kalede Hart'a görev verdi; savunmasını ise Richards, Kompany, Lescott ve Zabaleta üzerine kurdu. Orta alanda Milner, Yaya Toure, Barry ve Kolorov'u kullanan Mancini, hücum bölgesinde ise David Silva ve Carlos Tevez'i sahaya sürdü.

O AN...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Rooney'in Rövaşatası City'nin Aklını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement