Samsunspor Teknik Direktörü Petkovic: "Ligin Ertelenmesi Bize Yaradı - Son Dakika
Spor

Samsunspor Teknik Direktörü Petkovic: "Ligin Ertelenmesi Bize Yaradı

Samsunspor Teknik Direktörü Petkovic: "Ligin Ertelenmesi Bize Yaradı

Samsunspor teknik direktörü Vladimir Petkoviç, "Ligin 9 Eylül'e ertelenmesi, bizim için avantaj oldu.

05.08.2011 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsunspor teknik direktörü Vladimir Petkoviç, "Ligin 9 Eylül'e ertelenmesi, bizim için avantaj oldu. Birlikte çalışma fırsatımız olmadı. Erteleme bize yaradı" dedi.

Nuri Asan Tesisleri'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Vladimir Petkoviç, hazırlık kamplarının çok iyi geçtiğini, bu süre içinde eksiklerini gördüklerini anlatırken şunları söyledi:

"Liglerin ertelenmesi, bazı bölgelerdeki eksiklerimizi gidermek için bize fayda sağlayacak. Hollanda'daki ikinci etap kamp çalışmalarımızı santrforsuz gerçekleştirdik. Yabancı oyuncularımızın bazılarının vize problemi yaşamış olması, bir tanesinin iki hafta, bir tanesinin de hemen hemen üç hafta takımdan ayrı olması bizim çalışma tempomuzu ve tarzımızı, takım içerisinde yapmak istediklerimizi engellemiş oldu. Bizim için liglerin ertelenmesini, bizim için şans olarak değerlendirebiliriz. "

Takımının fizik olarak ligei yüzde 100 hazır olduğunu söyleyen Petkoviç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Liglerin erteleneceği kesin gibiydi. Biz yine de işi sıkı tuttuk. Eğer lig bugün başlasaydı, tam olarak hazır şekilde sahaya çıkardık. Normal şartlarda fiziksel anlamda bakılırsa yüzde 100 hazırız, diyebiliriz. Ama buna teknik ve taktiği de eklersek takımımın yüzde 60-80 hazır olduğunu söyleyebilirim. Bunda tüm oyuncuların bir arada çalışamamasının da etkisi var. Önümüzdeki bu süreçte eksiksiz çalışırsak bloklar arası bozuklukları ortadan kaldırır, artılarımızı da görme imkanı buluruz. "

Kaptan Turgay'ın takımdan gönderilmesinin kendi tercihi olduğunu dile getiren Vladimir Petkoviç, daha sonra şunları söyledi:

"Turgay'ın beni ilgilendiren durumu, saha içi performansıydı. Kamp çalışmalarında yaptığım gözlemler sonrasında kendisinin benim için yeterli olmadığını gördüm ve yollarımızı ayırdık. Takımın kamp süresinde oynadığı birinci hazırlık maçıyla son maçı arasındaki gelişimi iyi gözlemlemek lazım. Yediğimiz gollerde bireysel hatalar var. Bu hatalar idman yorgunluğundan gelen, yüz maçta bir kez olabilecek hatalar. Ama üç maç üst üste bu hataların yaşanmasını yorgunluk olarak değerlendiriyoruz. Hazırlık sürecinde herkese şans verdiğim söylenebilir. Tüm oyuncularımızı görme imkanı bulmam gerekiyordu. Bu fırsatı da yakaladım ve gördüm. Ama bundan sonraki hazırlık maçlarında sahaya çıkacağımız ideal 11'i belirleyeceğiz ve o şekilde mücadele edeceğiz. "

Z - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Samsunspor Teknik Direktörü Petkovic: 'Ligin Ertelenmesi Bize Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement