Sivaslı Halterciler, Kahramanmaraş'tan Kupalar Ve Madalyalarla Döndü - Son Dakika
Spor

Sivaslı Halterciler, Kahramanmaraş'tan Kupalar Ve Madalyalarla Döndü

Sivaslı Halterciler, Kahramanmaraş\'tan Kupalar Ve Madalyalarla Döndü

Sivas Halter Bölge Takımı, Kahramanmaraş'ta 24-27 Mart Tarihleri Arasında Yapılan Türkiye Yıldızlar Kulüpler Halter Şampiyonası'ndan Kupalar ve Madalyalarla Döndü.

28.03.2011 20:23

Sivas Halter Bölge Takımı, Kahramanmaraş'ta 24-27 Mart tarihleri arasında yapılan Türkiye Yıldızlar Kulüpler Halter Şampiyonası'ndan kupalar ve madalyalarla döndü.

Şampiyonada erkeklerde takım halinde ikinci, kızlarda ise altıncı olan Sivas Halter Bölge Takımı'nın antrenörü Hüseyin Dökmetaş ve sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Sporcular, ikincilik ve altıncılık kupasını Kılıç'ın makamına getirerek, başarılarını paylaştı.

Antrenör Dökmetaş, şampiyonaya YİBO Spor, Sporcu Eğitim Merkezi ve Gençlikspor'dan 9'u kız toplam 17 sporcuyla katıldıklarını belirterek, 51 kulüpten 347 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada sporcularının başarılı olduğunu söyledi.

Sporculardan Abdülmuttalip Dökmetaş, Halil Er ve Özlem Yıldırım'ın kilolarında birinci olduğunu ifade eden Dökmetaş, Kaan Gürlek'in kilosunda ikinci, Nezih Ceylan ve Yeter Gül Kazancı'nın ise kilolarında üçüncü olduklarını kaydetti. Sporculardan Abdülmuttalip Dökmetaş, Halil Er, Özlem Yıldırım ve Nezih Ceylan'ın Peru'da yapılacak dünya şampiyonası için milli takım kampına çağrıldığını anlatan Dökmetaş, şampiyonada dereceye giren diğer sporcularının da kampa çağrılabileceğini söyledi.

Dökmetaş, bu sporcuları milli takıma kazandırarak, Sivas'ı ve Türkiye'yi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmelerini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Dökmetaş ve sporcuları başarılarından dolayı kutlayan Kılıç, "Sivas'ta uzun yıllardır halterin bir alt yapısı vardı ama ilk defa takım halinde bir ikincilik kazandık. Daha önceki yıllarda yetiştirdiğimiz sporcuları hep diğer kulüplere kaptırıyorduk, ama bu sene sporcularımızı vermedik ve takım halinde Türkiye ikincisi olduk. Belki birinci de olabilirdik. Bu da şunu gösteriyor, herhangi bir branşa yatırım yaptığınızda onun semeresini bir sene sonra görüyorsunuz. Geçen sene halter salonunu büyüttük, 8 ringli hale getirdik, sporcularla özel ilgilenme oldu, bir antrenör daha tahsis ettik ve bu sene erkeklerde takım halinde yıldızlar Türkiye ikincisi, kızlarda da takım halinde Türkiye altıncısı olduk. 51 takım arasında Türkiye ikincisi olduk, birinciliği de çok az bir puanla kaybettik" diye konuştu.

Önümüzdeki senelerde bu sporcular arasından Avrupa, dünya şampiyonalarına katılacak, şampiyonluklar getirecek gençlerin çıkacağını ümit ettiğini ifade eden Kılıç, "Tüm sporcuları kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bugüne kadar hep boynumuz bükük geliyorduk, hocaya 'ya hocam yine takımın derecesi yok' diyordum. Antrenörümüz de 'Müdürüm sporcuları hep Aski'ye verdik, şuraya verdik, buraya verdik' diyordu. Ama şükürler olsun bu sene bir ilki yaşadık. Ben bunun artarak devam edeceğini ümit ediyorum ve hepsini kutluyorum" dedi.

Kılıç, Sivas Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Nurettin Aktaş ve Müdür Yardımcısı Armağan Güzel'e de haltere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Ziyarette, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ayhan Bayhan ve Sivas Merkez Kız YİBO Müdür Yardımcısı Armağan Güzel de hazır bulundu.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sivaslı Halterciler, Kahramanmaraş'tan Kupalar Ve Madalyalarla Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement