Spor Yazarlarına Göre Fenerbahçe Lige Hazır Değil - Son Dakika
Spor

Spor Yazarlarına Göre Fenerbahçe Lige Hazır Değil

Spor Yazarlarına Göre Fenerbahçe Lige Hazır Değil

Spor yazarları F.Bahçe'nin Sevilla'ya mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi. Yazarlardan Emre Bol, "Allah'tan F.Bahçe Avrupa'da yok!" sözleriyle güne damgasını vurdu.

03.08.2014 17:24  Güncelleme: 17:30

Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi üçüncü hazırlık maçında Sevilla'ya 2-0 yenilmesi sonrası spor yazarları sarı lacivertli takımın lige hazır olmadığı görüşünde birleşti. Yazarlardan Emre Bol, "Allah'tan F.Bahçe Avrupa'da yok." diyerek güne damgasını vurdu.

EMRE BOL: ALLAH'TAN AVRUPA'DA YOK

Allah'tan Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'si Avrupa'da yok! Zira bu sistemle bütün maçlarını kaybeder. Beklerin hep ileride olduğu, Mehmet Topal'ın defansın göbeğinde oynadığı 3'lü savunma Sevilla gibi ciddi rakipler karşısında darmadağın olur. Ligin başlamasına bir aydan kısa bir süre kaldı. Ancak Ersun Yanal her maçı farklı bir sistemle oynayıp oyuncuların dahi başını döndürdü! Takımın beyni diye transfer edilen Diego, Sevilla orta sahasından baskı yiyince oyundan düştü. Bu kadar dirençsiz olmamalı. Fenerbahçe camiası ondan çok şey bekliyor.

İLKER YAĞCIOĞLU: SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ YOLDA

Geçen yılın UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla karşısında Fenerbahçe takım olarak hazır bir görüntü vermedi. Zaten hazır olmasını da kimse beklememeli. Daha ligimizin başlamasına tam 4 haftalık bir süre var. Şu anda oyuncular sezon öncesi yüklemelerin tam ortasındalar. Bu yüzden de ritimlerini kazanmaları için daha çok zaman var. Bu gerçeği bir kenara bırakırsak Ersun hocanın yeni sezonda sistemde bir değişikliğe gitmek istediği ortada. Belki de yabancı sayısının 5'e düşmesinden dolayı bir arayış içersinde olabilir. Ama maça başladığı 4-3-1-2 sisteminin şuan için iyi sinyaller verdiğini söyleyemeyiz.

ZİYA ŞENGÜL: DIEGO ABARTILMIŞ BİR TRANSFER

Yapılmış olan Diego transferi, olağanüstü abartılmış. Diego o kadar önemli bir futbolcu değil. Sıradan, standart bir futbolcu havası verdi bana... Top ayağında iken dripling yapıyor, kaybediyor... Pas yüzdesi zayıf. Genellikle ayağındaki topu rakibe kaptırıyor. Rakip kaleye bir tek şut atmıyor. Takım arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokacak pasları veremiyor. Alex ile kıyaslayacak olursak... Şimdiki görüntüsüyle ayakkabısının bağı olmaz. Fenerbahçe takım olarak ezik, güçsüz, saha içi organizasyonlarından yoksun. Bir de futbolcular topu ayaklarına aldıkları zaman ne yaptıklarını bilmez bir görüntü içindeler. Savunmanın göbeğinde Alves ve Bekir, sahanın içinde ayrı tellerdden çalıyor. Göbekte bu kadar açık, savunmasız savunma yapmak, kalede gol davetiyesi çıkarmaktan başka bir şey değildir. Skora bakmadan, Fenerbahçe’ye bakıyorum, henüz kendi ligimize bile hazır bir görüntü sergileyememiş olduğunu söyleyebilirim.

UĞUR MELEKE: EGEMEN ARANIYOR

F.Bahçe üst üste ikinci hazırlık maçına da aynı 11 ve aynı formasyonla başladı. Medyada iddia edilenin aksine sarı-lacivertlilerde geçen yıla göre radikal bir diziliş değişikliği yok; sadece sağ içte (Kuyt’ın pozisyonunda) Meireles oynuyor. Yani göbekteki Emre-M.Topal ikilisinin önünde Diego, sollarında Sow, sağlarında Raul var. Kuyt döndüğünde de, büyük bir ihtimalle Meireles’e kulübe yolu gözükecek. Fenerbahçe’deki esas değişiklikse başka bir detayda gizli: Yanında Egemen olduğunda sağ stoper oynayan Alves, Bekir’le sol stoper pozisyonunda... Bu ufak kayma, savunmada anlaşmazlıklara neden oluyor gibi. Dün gece ilk devrede önce Vitolo, sonra Suarez, Gökhan-Bekir ikilisini çok rahat devre dışı bıraktılar. Üçüncü başarılı Suarez bindirmesi de gol oldu zaten. İkinci yarının başındaysa bu kez bindiren sağ açık Vidal, dağılansa Caner-Alves’ti. Vidal’in birinci bindirmesini maçın yıldızı Volkan kesmişti, ikincisinde boş kaleye golü attırdı zaten. Yani Fenerbahçe savunmasındaki bu dağınıklığın esas nedeni Egemen’sizlik olabilir gibi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Spor Yazarlarına Göre Fenerbahçe Lige Hazır Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • BAY DOĞRU: Hakemlerin ittirmesiyle süper ligdeki 3-5 garibanı yenince kendilerini artık o kadar büyük görmüşlerki diegodan başka transfer düşünmüyorlar. Defans evlere şenlik 26 25 Yanıtla
  • Gündem Fb: Yorum yaparken herkes haddini sınırını bilsin. Ne demek ezik , güçsüz ne yaptığını bilmez ? Eline kalem alan yazı yazıyor. Bay doğru bu takım 15 puan farkı size eze eze attıysa zırlamayı bırakın artık. 15 15 Yanıtla
  • bahadır: sahaya çıkıp mücadele etsinler yeter 9 10 Yanıtla
  • DON CORLEONE: lig fenerre hazır değil bence 10 7 Yanıtla

Advertisement