Tekrar) Burn Kıteboard Dünya Şampiyonası İstanbul Boğazı Özel Etabı Gerçekleşti - Son Dakika
Spor

Tekrar) Burn Kıteboard Dünya Şampiyonası İstanbul Boğazı Özel Etabı Gerçekleşti

Tekrar) Burn Kıteboard Dünya Şampiyonası İstanbul Boğazı Özel Etabı Gerçekleşti

Burn Kiteboard Dünya Şampiyonası’nın ilk günü, Burc Beach’te gerçekleşen basın toplantısının ardından, İstanbul Boğazı Özel Etabı ile start aldı.

18.08.2014 18:19

Burn Kiteboard Dünya Şampiyonası'nın ilk günü, Burc Beach'te gerçekleşen basın toplantısının ardından, İstanbul Boğazı Özel Etabı ile start aldı.

Toplamda 40 kadın ve erkek kiteboard atletinin, "unutulmaz bir yaşam deneyimi" olarak tariflediği 40 kilometrelik Kilyos - Kuruçeşme Parkuru, nefes kesen çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

İstanbullulara unutulmaz bir pazar günü deneyimi yaşatan Kite Bosphorus Cup'ta Kuruçeşme Parkı, etkinliğin sporseverlerle buluştuğu alan oldu.

Burn Enerji İçeceği, Maximum Kart, Oakley, Canon, Daily Motion Plus, Marley Kulaklıkları ve O'Neill; Kuruçeşme Parkı'nda sürpriz hediyeler, çekilişler ve kiteboard sporuna ilgiyi artırıcı etkinliklerle, şehre renk kattı.

Gün boyu Power FM DJ'lerinin müzikleriyle keyifli anlar yaşanırken, spor ve medya dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla, heyecan dolu bir atmosfer deneyimlendi.

Kürsüye çıkan yarışmacılar, 5.000 Amerikan Doları ödülü paylaştı.

Kite Bosphorus Cup Women kategorisinde parkuru tamamlayabilen kadın atlet olmazken; erkekler kategorisinde sıralama şu şekilde oldu:

"1. Maxime Nocher (1994/ Fransa)

2. Julian Kernuer (1991/ Fransa)

3. Alejandreo Climent Hernandez (1988/ İspanya)".

Türkiye'yi temsil eden sporculardan, Burn tarafından desteklenen Salih Alexander Çakır ise zorlu yarışı, altıncı sırada tamamladı.

Burn Kiteboard Dünya Şampiyonası, 18 Ağustos'tan 23 Ağustos'a dek BURC Beach Gümüşdere'de her gün, sponsor etkinlikleri ve DJ performansları eşliğinde izlenebilecek.

Şampiyonanın ödül töreni ve kapanış partisi ise 23 Ağustos Cumartesi akşamı BURC Beach'te gerçekleşecek. Dünyanın en popüler tech house müzik DJ ikilisi Pleasurekraft Performansı, Maximum Kart sponsorluğunda olacak.

Türkiye'de Burn isim sponsorluğunda yapılan şampiyonaya, dünyanın en iyi kadın ve erkek kiteboard sporcuları katılırken, BURN tarafından desteklenen ve dünyadaki diğer yarışlarda da pek çok önemli başarıya imza atan, 2012 Course Race Asya Şampiyonu Salih Alexander Çakır ve 2013 Slalom Dünya İkincisi Merve Ceylan başta olmak üzere Türk sporcular da, şampiyonada kürsüye çıkabilmek için mücadele ediyor.

Playmaker ve IKA tarafından düzenlenen organizasyonda; BURN, Maximum Kart, O'neill, Oakley, MACFit, NTV Spor, Power FM, GQ Türkiye, Canon, Burc Beach, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği, Dailymotion Plus, Wall, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu'nun destekleri bulunuyor.

Rüzgar sörfünü andıran, ancak yelken yerine "kite" adı verilen, uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan "kiteboard", en yeni ve görsel olarak da son yılların en çekici su sporu olma özelliğini taşımasının yanı sıra olimpik bir sınıf olması açısından da önem taşıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tekrar) Burn Kıteboard Dünya Şampiyonası İstanbul Boğazı Özel Etabı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement