İpek Soylu Tarih Yazdı - Son Dakika
Spor

İpek Soylu Tarih Yazdı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın gece 23:37'de başlayan mücadelesinde İpek Soylu, 3. sette çekilen Tatishvili'yi eledi.

22.07.2015 01:53  Güncelleme: 09:12

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın ikinci gününün son maçında milli tenisçi İpek Soylu, ABD'li rakibi Anna Tatishvili'nin sağlık sorunları sebebiyle maçtan çekilmesiyle ikinci tura çıktı.

SKORU 1-1 YAPTI

Garanti Koz Arena'da devam eden turnuvada dünya 190'ıncısı İpek ile WTA sıralamasının 124. basamağında yer alan Tatilshvili karşı karşıya geldi. Tutuk başladığı maça ısınan İpek, sete ortak olsa da öne geçmeyi başaramadı ve ilk seti 7-5 kaybederek, 1-0 geri düştü. İkinci sete de kötü bir başlangıç yapan milli tenisçi, 5-2 geri düştüğü sette iki kez rakibinin servisini kırdı ve 4 oyun arka arkaya alarak 6-5 öne geçti ve durumu 1-1'e getirdi.

İPEK İKİNCİ TURA YÜKSELDİ

Son sete başlamadan önce sağ omzundan sorun yaşayan Tatishvili, son sette de sağlık sorunları yaşadı. İlk oyun sırasında aniden yere yığılan Tatishvili, 5 dakikalık aradan sonra maça devam etmek istediğini belirtti. Bir süre daha mücadele eden ABD'li sporcu, durum 2-0 iken devam edemeyeceğini belirterek, maçtan çekildi. İpek, böylece 1 saat 59 dakika süren karşılaşmayı kazanarak, ikici tura yükseldi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Sağlık sorunları sebebiyle maça devam edemeyen Anna Tatishvili, çekilmesinin ardından gözyaşlarına boğuldu.

Tur atladığı için büyük sevinç yaşayan İpek, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Hayatımda aldığım en önemli galibiyetti. Bugün maça iyi başlayamadım ama yarınki Magdalena Rybarikova maçına galibiyet için çıkacağım. Umarım maça iyi başlarım" diye konuştu.

İpek Soylu Tarih Yazdı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor İpek Soylu Tarih Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • mon: kadin cekilmis bizim salak da yendim diye seviniyor.az rakibine saygi duy bari be 10 11 Yanıtla
  • ttt: Soylu tarih yazmis.rakibi saglik sebebiyle cekildigi icin.aman ne basari 16 5 Yanıtla
  • bilmem ki: Gercekleri tarih yazar tarihi de; G A L A T A S A R A Y 9 6 Yanıtla
  • Yolsuzlar: Ipek tarih yazdi , topu karşı tarafa gonderdi… 11 2 Yanıtla
  • arkadaş bu bizim millete yaranılmaz ya,dün izledim: Türk Milleti 3 6 Yanıtla
  • Bizim millet: arkadaş bu bizim millete yaranılmaz ya,dün izledim maçı kız yaşına göre çok hırslı ve ülkede adı bilinen nadir tenisçilerden,köstek olmayı bırakın da destek olun biraz.yok rahatsızlanmışta tur atlamış,sadece bi turmuş,aman ne başarıymış. 4 4 Yanıtla
  • vatandas: Yendim kelimesi spor etigine ters dusuyor tamam ilk defa tur atlamis olabilir ama rakibin sakatligini kullanmamasi gerekir... 5 3 Yanıtla
  • Salih Has : Soyluyu çekemeyenler kesin kürttür. Olmayacak şekilde maçı döndürdü. Ve rakibin sakatlandığı anda 2-0 öndeydi. Vede coşmuştu 2 6 Yanıtla
  • İşgüzar: Performans yoksa bir başarıdan sözetmek işgüzarlıktan başka hiçbir şey değildir NOKTA! 4 4 Yanıtla
  • mertemiir: helal sana TÜRK 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement