The Chance’te İlk 32’de 2 Türk - Son Dakika
Spor

The Chance’te İlk 32’de 2 Türk

The Chance’te İlk 32’de 2 Türk

Seçmeleri Londra'da Devam Eden Nike'ın "The Chance" Etkinliğinde Türk Oyunculardan İkisi İlk 32 Oyuncu Arasında Yer Almayı Başardı.

22.01.2011 17:32

Londra'da devam eden The Chance etkinliğinde ilk 32 oyuncu belirlendi. 100 genç yeteneğin mücadele ettiği seçmelerde Kerem Tulgar ve Orkun Dervişler büyük bir başarı göstererek ilk 32'de yer almayı başardı.

The Final 100 kadrosu Sopwell House'da, Nicklas Bendtner, Kieron Gibbs, Jack Wilshire, Andrey Arshavin, Clint Dempsey ve Kagisho Dikgacoi gibi isimlerin de sürpriz ziyarette bulunduğu bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

Profesyonel oyuncular oyunculara imza verdi ve oyuncularla birlikte vakit geçirdi. Clint Dempsey ve Nicklas Bendtner sahneye gelerek oyunculara bu fırsata ilişkin olarak kendilerini nasıl en doğru şekilde hazırlayabileceğine ilişkin tavsiyelerde bulundular.

Bendtner konuşmasında oyunculara "Doğru düşünce yapısına sahip olmak büyük önem taşıyor. Eğer bunu yeterince istiyorsanız, her şeyin önüne futbolu yerleştirmeli, çok fedakarlıkta bulunmalı ve bir kariyer oluşturmalısınız" dedi.

Dempsey, Bertner'in sözlerine şunları ekledi: "İnişler çıkışlar olacaktır. Bunları dengelediğinizden emin olun. Seçildiğiniz ve takımda oynadığınız zamanlar olacağı gibi siz iyi giderken işlerin iyi gitmediği zamanlar da olacaktır. Kilit önem taşıyan unsur, her iki durumu da karşılayacak gücünüzün olmasıdır, işte bu kariyerinizi devam ettirmenin anahtarıdır".

Seçmelerin devam ederken tüm oyunculara SPARQ testi ile hız testi uygulandı.

SPARQ; hız, hızlanma, dikey sıçrama, toparlanma ve dayanıklılık gibi oyuncu verilerini toplayan bir test olma özelliğini taşıyor.

Teknik direktörler, pek çok özelliğin yanı sıra oyuncuların becerisi, tavrı, hızı, topa dokunuşu, takım çalışması, gücü ve karakteri gibi faktörleri değerlendirmeye devam etti.

Nike Academy Direktörü Huw Jennings etkinlikle ilgili kısaca bilgi verdi ve şunları söyledi: "The Chance benzersiz bir etkinlik. 20-25 yıldır futbolun içindeyim ve benim bakış açımdan bu deneyim her şeyden önemli. Fikir, iyi yapılandırılmış bir genç çevreden kıdemli bir profesyonel futbolcu oyuncuya dönüşebileceğiniz bir zaman içerisinde genç futbol dünyasıyla & kıdemli futbol dünyası arasında bir köprü oluşturmaktı. Nike ve Premier League, bunun geçilmesi zor bir köprü olduğunun bilincine vardı. İşte The Chance etkinliğini düzenleme amacımız da budur."

The Chance, tüm dünyada oyunculara İngiltere'deki bir yıllık programa katılma şanslarının olup olmadığını görmelerini sağlayacak bir fırsat sunuyor. The Chance'e tüm dünyadan toplam 75.000 başvuru yapıldı.

Nike Academy'de toplamda 26 oyuncu bulunacak ve bu oyuncuların 8'i The Chance'ten gelecek. Kalan oyuncularsa ülke içinde İngiltere Premier League takımlarından seçilecek.

İlk 32'nin belirlendiği seçmeler sonucu oyuncular Wembley Stadı'nı gezdi ve akşam yemeğini bu ünlü stadta yedi. Bu etkinliğe Luis Figo gibi özel bir misafir de katıldı.

The Final 32

Arnaldo Espinola (SPA)

Jordan Nikolo (FRA)

Mustapha Taline (FRA)

Seon-Min Moon (KOR)

Kerem Tulgar (TUR)

Orkan Dervisler (TUR)

Fabio Tonini (BEL)

Mauro de Oliviera (BRA)

Viktor Dombai (HUN)

Roberto Kinoshita (JAP)

Youki Kumada (JAP)

Bartlomiej Kasprzak (POL)

Dezso Gerenscer (SLO)

Victor Salgado (SPA)

Jonathon King (SA)

Nazans Klaasans (SA)

Toby Ajala (UK)

Toni Amokeodo (UK)

Titi Accam (UK)

Atakan Yigit (Austria)

Antonio Lo Nardo (ITA)

Tomas Rogic (AUS)

Thomas Doyle (NZ)

Alon Blumgart (AUS)

Italo Olate (CHI)

Jonathon Hernandez (CHI)

Thijs De Graaf (NET)

Alan Aljaderi (SWE)

Zeusta Ghiscelin (ITA)

Kwung Chung Leung (CH)

Reyaad Pieterse (SA)

Nikodin Matic (AUS)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor The Chance’te İlk 32’de 2 Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement