Trabzon'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Sona Erdi

Trabzon\'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Sona Erdi

Trabzon'da bu yıl ilk kez düzenlenen ve 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında kutlanan, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapanış töreni yapıldı.

07.10.2013 12:27  Güncelleme: 12:28

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 30 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapanış töreni yapıldı.

Trabzon'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile ortaklaşa yapılan Amatör Spor Haftası etkinliğinin ödül töreni dün Trabzon ASKF binasında yapıldı. Bir hafta boyunca çeşitli spor dallarında mücadele eden amatör sporcular dün ödüllerine kavuştu. Kapanış töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, " Trabzon son yıllarda almış olduğu kamu yatırımları ve yılların getirdiği birikimler ile bir spor kenti olma konusunda önemli adımlar atıyor. Bugün Türkiye'nin sadece birkaç vilayetinde bulunan spor tesislerimiz bizim ilimizde de var. Çok mutluyuz ancak bu tesislerimizi daha etkin kullanmalıyız. Trabzon'da futbolun yanında diğer spor dallarında da önemli sporcularımız var. İyi bir spor altyapımız var" dedi.

Farklı alanlarda sporcular yetiştirmek istediklerini belirten Vali Öz, "Son yıllarda diğer spor dallarında özellikle okul sporlarında ülke çapında şampiyonluklar ve dereceler gelmeye başladı. Biz farklı alanlarda sporcular yetiştirmek istiyoruz. İşte bu sporcularımızın yetişeceği ocak amatör kulüplerimizin altyapısından gelecektir. Amatör kulüplerimizi sadece futbol alanlarında değil, diğer spor dallarında da faaliyet göstermeleri konusunda hep birlikte teşvik edeceğiz. Trabzon'da futbol ön plana çıkıyor ama diğer spor dallarında da başarılı gençlerimiz var. Onları bulup bu alanlara yönlendirmeliyiz. Bu hafta amatör spor haftası olarak kutlanıyor ancak bunun bir haftayla sınırlı kalmasını istemiyoruz, bu faaliyetlerin tüm yıla yayılmasını istiyoruz. Burada siyasi partilerimizin il ve ilçe temsilcileri ile Trabzonspor camiasından yetişenler güzel bir organizasyon yaptılar. Bu Trabzon için güzelliktir. Trabzon'un birlik ve beraberliği için önemli bir adımdır. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ise, "Amatör olmadan profesyonel olunmuyor. Amatörün önemini ön plana çıkarma noktasında bu tür organizasyonlar çok önemli. Trabzon'da futbol ön plana çıkıyor ama amatör spor deyince de salon sporları öne çıkmaktadır. Bu alanlarda kendini ispatlamış başarılı sporcularımızın yetişmesi bizleri mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından amatör spora hizmet veren kişilere ödüller verildi. Törene katılan Trabzonspor eski teknik direktörü Şenol Güneş yoğun ilgi gördü.

Program siyasi parti temsilcileri ile Trabzonspor camiasından yetişenler arasında gerçekleştirilen futbol müsabakası ile sona erdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzon'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement