Trabzonspor'a Salon Şoku - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'a Salon Şoku

Trabzonspor\'a Salon Şoku

Trabzonspor Basketbol Takımı, Maçlarını İstanbul'da Oynama Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kaldı.

25.06.2010 11:47

Mevcut salonun modernizasyonu için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden gerekli izni alamayan bordo - mavililerde Başkan Sadri Şener, "Gerçekten çok üzgünüz ama bu şartlarda maçlarımızı İstanbul'da oynamak zorunda kalacağız" diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi'nde gelecek yıl ilk altıya girmeyi hedefleyen Trabzonspor Basketbol Takımı'nda salon şoku yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon maçlarını Trabzon'daki 19 Mayıs Spor Salonu'nda oynayan ancak Beko Basketbol Ligi için bu salonun yeterli olmaması, 2011 Gençlik Olimpiyatları için yapılan 7500 kişilik salonunda yetişmemesi üzerine yeni arayışlara giren bordo - mavililer, 19 Mayıs Spor Salonu'nun modernizasyonu için başvurduğu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden olumsuz cevap aldı. Bu cevap karşısında şaşıran bordo - mavililer, Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk yılında maçlarını İstanbul'da oynama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, böyle bir kararı mecburiyetten vermek zorunda kalacaklarını belirterek, "Mevcut salonu sponsorlara modernize ettirmek istiyorduk. Ama bu talebimiz geri çevrildi. Şimdi maçlarımızı İstanbul'da oynamayı planlıyoruz. Basketbolda yeni bir heyecan yaşayan şehrimizin, Beko Basketbol Ligi'nden muaf kalacak olması gerçekten üzücü. Şartlar bunu gerektiriyorsa da bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Umarım sorunları kısa süre aşarız" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ise 19 Mayıs Spor Salonu'nu yenileyerek, 2010 Gençlik Oyunları'na yetiştirmek için bir ay içerisinde ihale yapmayı planladığı belirtildi.

AVNİ AKER'İN MODERNİZASYONU SÜRÜYOR

Öte yandan Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun modernizasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan, stadyum müdürü Alparslan Özdemir, şöyle konuştu: "Kale arkası tribünleri 3'er metre geri çekildi. Bu uygulama sonucunda söz konusu tribünle maraton tribününün birleşme noktasındaki taraftarlarımızın engelsiz bir şekilde müsabakayı izlemesi planlandı. Yine kale arkası tribününün önünde bulunan koruyucu duvarın yanı sıra saydam cam da 80 santimetreye indirildi. Yine yapılan düzenleme sonucunda maraton tribüne 260 adet koltuk ilave edildi. Stadyuma itfaiye, ambulans ve diğer araçların giriş noktası genişletildi. Maraton tribününde izolasyon çalışmaları yapılarak sızmalar engellendi. Stadın drenaj sistemi tamamen yenilendi. Çim ekiminin tamamlanarak lige hazır hale gelmesi için bakımına devam ediliyor. Yangın tesisatı bakımı ise sürdürülüyor" dedi.

Yunus Emre SEL - TRABZON - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'a Salon Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement