Trabzonspor'un Transfer İçin Gözü UEFA'da - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'un Transfer İçin Gözü UEFA'da

Trabzonspor\'un Transfer İçin Gözü UEFA\'da

Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin'le anlaşarak transfere start veren ancak daha sonra durgunluk dönemine giren Trabzonspor, UEFA'nın şike süreciyle ilgili kararını bekliyor.

07.06.2012 12:50

Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin'le anlaşarak transfere start veren ancak daha sonra durgunluk dönemine giren Trabzonspor, UEFA'nın şike süreciyle ilgili kararını bekliyor.

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş ve Asbaşkan Nevzat Şakar'ın önceki gün yaptığı 4 saatlik zirvenin ardından transfer çalışmalarının Güneş'in verdiği isimler doğrultusunda yapılması planlanırken, bordo mavililer aceleci davranmıyor. UEFA'nın Türkiye'deki şike süreciyle ilgili kararının Trabzonspor'un transferdeki en önemli kriteri olduğu belirtildi. Haziran ayı sonunda UEFA'nın Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki akıbetiyle ilgili yapacağı açıklamanın ardından, bordo mavililer Şampiyonlar Ligi'ne alınmaları halinde dört koldan transfer çalışmalarını yoğunlaştıracak. Teknik direktör Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda öncelikle Burak Yılmaz'ın takımda kalması için tüm imkanlar zorlanacak. UEFA'nın İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki şike davasında savcının verdiği mütalaayı ve Tahkim Kurulu kararlarının göz önünde bulundurarak Trabzonspor'a ceza verilmeyeceğine inanan bordo mavili yönetim, kararın açıklanmasının ardından başta Alper Potuk, Dany ve Cenk Tosun için girişimlerini sıklaştıracağı, yabancı oyuncu konusunda da sayıyı artırabileceği ifade edildi.

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, defansa yapılacak takviye için prensip anlaşmasına varılan Sol Bamba'nın transferinde oyuncuyla herhangi bir pürüz kalmadığını, Liecester City'le de küçük sorunlar dışında bir anlaşmazlık bulunmadığını söyledi. Bordo mavililer Fildişi Sahilli oyuncunun transferinin ardından defansın bek bölgesine de kaliteli bir oyuncu almayı planlıyor. Şakar, bu sezon çok fazla futbolcu transfer etmeyeceklerini, Güneş'in raporu doğrultusunda bazı mevkilere takviyelerde bulunacaklarını söyledi.

SAPARA ŞANS İSTEDİ

Trabzonspor'da geçen sezonun devre arasında kiralık olarak Gaziantepspor'a gönderilen ve burada gösterdiği başarılı performansın ardından bir çok takımın transfer listesine giren Sapara'nın teknik direktör Şenol Güneş'ten şans istediği öğrenildi. Trabzonspor'un Alper transferinde Eskişehirspor'la, Dany transferinde ise Gaziantepspor'la takasta kullanmayı düşündüğü Sapara'nın, Güneş'ten en azından hazırlık kampındaki performansına göre değerlendirme yapmasını istediği belirtildi. Sapara'nın Güneş'e Hollanda'daki ilk bölüm kampına Trabzonspor'la katılmayı umduğunu vurguladığı belirtildi.

TEKNİK KADRODA DEĞİŞİM SİNYALİ

Bu arada teknik direktör Şenol Güneş'in Asbaşkan Nevzat Şakar'la yaptığı görüşmede teknik kadroda değişiklik yapılmasının da gündeme geldiği öğrenildi. Şakar'ın bu konuda Güneş'e tam yetki verdiği ve "Birlikte çalışacağın adamları senin seçmen kadar doğal bir şek yok" dediği belirtildi. Güneş'in yanına alacağı isimler arasında en güçlü adayın Trabzonspor'un eski oyuncusu Hami Mandıralı olduğu konuşuluyor.

DANY VE CENK İÇİN ANTEP'LE SICAK TEMAS

Trabzonspor, Gaziantepsporlu Dany ve Cenk için girişimlerini sürdürüyor. Güney ekibinin yüksek fiyat istemesi nedeniyle bu transferleri bir süreliğine askıya alan bordo mavililer, yeni bir teklifle Gaziantepspor'un kapısını çaldı. Trabzonspor'un Dany ve Cenk'e karşılık olarak Sapara ve Vittek artı 1 milyon euroluk teklifine Antep'ten yine olumlu cevap gelmedi. Cenk'i satmayı düşünmediklerini, Dany'e karşılık ise Sapara'nın bonservisi ve 4 milyon euro istediklerini vurgulayan Gaziantep'in bu teklifi üzerine bordo mavililer yeniden beklemeye geçti.

GENEL KURUL DELEGELERİ DEĞİŞTİ

Trabzonspor Yönetim Kurulu, 27 Haziran'da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda oy kullanacak delegeleri belirledi. Buna göre Trabzonspor'un TFF Genel Kurulu'nda Sadri Şener, Nevzat Şakar, Necmettin Aytekin, Emin Kahraman, Temel Soyyiğit, Tuncay Bekiroğlu ve Şener Pul temsil edecek. Yönetimin bir önceki genel kuruldaki delegeleri Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar haricinde tamamen değiştirmesi de dikkat çekti. Son TFF Genel Kurulu'nda Divan Kurulu'nda yer alan Genel Sekreter Hasan Yener'in de delegeler arasında bulunmadığı gözlendi. Yener, TFF Başkanvekili Ufuk Özerten hakkında internet sitesinden yapılacak açıklamanın altına imza atmayınca Başkan Şener'in tepkisiyle karşılaşmıştı.

FUTBOLCULARDAN TATİL MANZARALARI

Trabzonspor'da 1 Temmuz'da başlayacak yeni sezon hazırlıkları öncesi futbolcular tatilin tadını çıkarmaya devam ediyor. Bordo mavili oyuncular tatil aktivitelerini de twitter hesaplarından paylaşıyor. Ülkesi Brezilya'da tatilini sürdüren Paolo Henrique'nin deniz tutkusu paylaştığı fotoğraflara yansıdı. Genç oyuncunun bol bol plaj, tekne ve denizde çekilen fotoğraflarını paylaşması dikkat çekti. Giray Kaçar ise tatilinin bir bölümünü geçirdiği Dubai'de çıktığı Çöl Safarisi'nde çektirdiği bir fotoğrafı takipçileriyle paylaştı. Bordo mavililerin savunma oyuncusu Celustka ise bir dövme salonunda koluna dövme yaptırırken çekilen fotoğrafını Twitter'a yükledi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'un Transfer İçin Gözü UEFA'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement