Türkiye Futbol Federasyonu, hakem analiz uygulamasını başlattı - Son Dakika
Spor

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem analiz uygulamasını başlattı

Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Akademisi, Süper Lig'deki hakemlere yönelik bir analiz uygulaması başlattı. Bu uygulama ile maç öncesi her iki takımın ayrı ayrı analizleri hakemlere iletilmeye başlandı. Analizler, takımların son 3 maçının veri ve görüntüleri dikkate alınarak güncellenecek. Bu sayede hakemlerin oynanacak maçlara daha hazırlıklı ve donanımlı çıkmaları hedefleniyor.

21.03.2024 21:36  Güncelleme: 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Akademisi, Trendyol Süper Lig'de analiz uygulaması başlattı.

TFF'DEN YENİ UYGULAMA

Süper Lig'in 30. haftası itibarıyla maçlarda mücadele edecek takımların analizlerinin, karşılaşma öncesinde müsabakayı yönetecek hakemlere iletilmeye başlandığı belirtildi.

TFF'den yapılan açıklamada, "Hakemlerin eğitimi ve gelişimi konusunda çalışmalarına devam eden Hakem Akademisi, Süper Lig hakemleri özelinde yeni bir uygulamaya imza attı. Trendyol Süper Lig'in 30. Haftası itibarıyla maçlarda mücadele edecek her iki takımın ayrı ayrı analizleri maçlar öncesinde müsabaka hakemlerine iletilmeye başlandı. UEFA da benzer bir uygulamayı, UEFA müsabakalarında görev alacak hakemlere yönetecekleri maçlardaki takımların analizlerini yapıp ileterek gerçekleştiriyor. Takım dizilişi, hücum anlayışı, savunma anlayışı, geçişler, duran toplar, fauller, sarı ve kırmızı kart pozisyonları ve ofsayt pozisyonları gibi başlıklar altında yapılan analizler doğrultusunda hakem maç performanslarına katkı sağlanması hedefleniyor. Hakem Akademisinin bu yeni uygulamasında yapılan analizler, takımların oynadıkları son 3 maçın veri ve görüntüleri dikkate alınarak güncellenecek. Böylelikle hakemlerin oynanacak müsabakalara daha hazırlıklı ve donanımlı çıkmaları sağlanacak" ifadeleri yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem analiz uygulamasını başlattı
Alper Kızıltepe
Alper Kızıltepe
Sondakika.com - Spor

Son Dakika Spor Türkiye Futbol Federasyonu, hakem analiz uygulamasını başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • yağız spotcu: türk hakemlerin acılen cekılıp yabancı hakem gelmesi şart ayrıca yıldırım demirörende iddaa spor toto tamamını bırakmalı.. 16 1 Yanıtla
  • Fevzi Kocakulak: Belli zaten hakemlerin performansları süper 9 1 Yanıtla
  • Celal Kocatürk: Birşey değişmez yönetim değişmeden 10 0 Yanıtla
  • Ankara null: butun branslarda torpille hakem hoca olunuyor oyuzden spor bu halde birsey beklemeyin bataklik kocaman olmus 1 0 Yanıtla

Advertisement