Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Trabzon’da düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası final maçlarıyla sona erdi.

08.02.2015 14:59

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası final maçlarıyla sona erdi. Şampiyonanın son gününde rakiplerini yenen 10 boksör altın madalya kazandı.

Şampiyonaya 67 ilden yaşları 17 ile 18 arası 437 sporcu 49 ile +91 kiloya kadar 10 sıklette mücadele ederken eleme maçlarının ardından şampiyona boyunca toplam 427 maç yapıldı.

Trabzon 19 Mayıs Spor Salonun'da bugün oynanan final müsabakalarında Türkiye Şampiyonu olmak için 20 sporcu ringe çıktı. Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Spor Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Daire Başkanı Ahmet Ak, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı maçları şeref tribününden izlerken karşılaşmalar büyük bir heyecana sahne oldu.

Dostluğun ve centilmenliğin ön plana çıktığı final maçlarında; 49 kiloda Metin Öztürkmen, 52 kiloda Batuhan Çiftçi, 56 kiloda Enes Refik Çiftçi, 60 kiloda Onur Arslan, 64 kilo da Ahmet Mıcık, 69 kiloda Ersel Koçman, 75 kiloda Batuhan Kılıç, 81 kiloda Furkan Medetoğlu, 91 kiloda Muhammet Aydın ve +91 kiloda Vural Nuhoğlu rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Toplamda İstanbul 5, Trabzon 3, Kocaeli ve Sakarya'dan 1 boksör olmak üzere 10 boksör şampiyon oldu.

Şampiyonada dereceye giren sporcular milli takım kampına alınacak. Kampta da başarılı olan boksörler uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

Öte yandan 2020 ve 2024 olimpiyatlarında da ülkemizi temsil etmeye aday olan sporcular kendi sıkletlerinde şampiyon olmak için mücadele edecek. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement