UEFA'dan Kanichowsky'e Kınama Cezası - Son Dakika
Son Dakika Logo

UEFA'dan Kanichowsky'e Kınama Cezası

24.01.2025 17:16

Gavriel Kanichowsky, asker selamı verdiği için UEFA tarafından kınama cezasına çarptırıldı.

UEFA, Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan mücadelede takımının ilk golünü atan İsrailli futbolcu Gavriel Kanichowsky'nin asker selamı vermesine ilişkin yapılan incelemede kararını verdi. UEFA, Kanichowsky'e kınama cezası verdi.

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi 5. haftasında Macaristan'ın Debrecen kentinde oynanan ve siyah-beyazlıların 3-1 kaybettiği Maccabi Tel Aviv maçında takımının ilk golünü kaydeden Gavriel Kanichowsky, sevincini İsrail bayrağını gösterip asker selamı vererek yaşamıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu da bunun üzerine Gavriel Kanichowsky'nin attığı golün ardından verdiği asker selamının siyasi, düşüncesiz ve açıkça bir mesaj verme amacı taşıdığı gerekçesiyle UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'ndan, söz konusu oyuncu ve kulübüne karşı inceleme başlatılmasını istemişti.

Gerekli incelemesini tamamlayan UEFA, Gavriel Kanichowsky'e kınama cezası verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor UEFA'dan Kanichowsky'e Kınama Cezası - Son Dakika


Advertisement