Vanlı boksörlerden büyük başarı - Son Dakika
Spor

Vanlı boksörlerden büyük başarı

Vanlı boksörlerden büyük başarı

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen Oral Arslan Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörleri, zorlu ve çekişmeli geçen karşılaşmalar sonucunda 6 madalya kazandı.

11.02.2022 11:20  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen Oral Arslan Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörleri, zorlu ve çekişmeli geçen karşılaşmalar sonucunda 6 madalya kazandı.

Türkiye Boks Federasyonu 2022 yılı faaliyet takviminde yer alan ve 57 ilden 648 boksörün katılımıyla Kozan Spor Salonunda 25 farklı sıklette düzenlenen Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörleri de katıldı. 54 kiloda Ahmet Pekel ile 75 kiloda Yaren Düztaş Türkiye şampiyonu olurken, 80 kiloda Seyit Ahmet Gevaş Türkiye ikincisi, 60 kiloda Esma Erginoğuz, 63 kiloda Candan Çoban ve 81 kiloda Özlem Aslan ise Türkiye üçüncülük madalyasının sahibi oldu.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı sporcuları zorlu ve çekişmeli devam eden karşılaşmalar sonucunda farklı kategorilerde kazandıkları başarılarını nisan ayında Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek milli takım kadrosunda yer almaları ile taçlandırdılar.

4 gün boyunca Adana'da 57 ilden 648 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Oral Arslan Genç Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına 7 sporcuyla katıldıklarını belirten Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, "54 kiloda Ahmet Pekel ile 75 kiloda Yaren Düztaş Türkiye şampiyonu, 80 kiloda Seyit Ahmet Gevaş Türkiye ikincisi ve 60 kiloda Esma Erginoğuz, 63 kiloda Candan Çoban ve 81 kiloda Özlem Aslan ise Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyasının sahibi oldu. Bu müsabakalar sonucunda ilimize farklı dereceler kazandıran sporcularımızın başarıları, ilimizde boks branşına yeni başlayan sporcularımıza çok iyi bir motivasyon, şevk ve azim kazandırıyor. İnşallah bu gayret ve özverili çalışmalarımız ile ilimize yeni şampiyon boksörler kazandıracağız. Federasyonlarımız tarafından bu müsabakaların olması hem bizler için hem sporcularımız için çok güzel. Farklı turnuvalarda yeteneklerimizi sergileyerek büyük başarılarla ilimizin adını duyurmak bizleri çok mutlu ediyor. Aldığımız bu güzel derecelerle bizlere mutlulukların en güzelini yaşatan bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Hedefimiz ise federasyonumuz tarafından ileriki tarihlerde yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasından şampiyonluk ile dönmektir. Buradan İl Müdürümüz Nevzat İnanç başta olmak üzere Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say'a ve diğer emeği geçen herkese boks takımımıza her zaman yakın ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Adana'dan madalyalarla dönen sporcu ve antrenörleri tebrik eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise "Milli boksörlerimiz katıldıkları müsabakalarda 2 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği ve 3 Türkiye üçüncülüğü madalyası kazanmanın mutluluğunu bize yaşattılar. İnşallah sporcularımız bu yarışmadan kazandıkları başarılarından dolayı federasyonumuz tarafından ileri bir tarihte yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir. Boksörlerimizin bundan sonra katılacakları müsabakalarda da ilimiz adına en güzel başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Sporcularımızı ve Milli Boks Antrenörümüz Ayhan Öz ve Sena Öz hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Vanlı boksörlerden büyük başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement