Webo, Beşiktaş'a Karşı Suskunluğunu Bozmak İstiyor - Son Dakika
Spor

Webo, Beşiktaş'a Karşı Suskunluğunu Bozmak İstiyor

Webo, Beşiktaş\'a Karşı Suskunluğunu Bozmak İstiyor

Spor Toto Süper Lig kariyerinde Galatasaray, Trabzonspor ve şu anda formasını giydiği Fenerbahçe'ye karşı golleri bulunan Kamerunlu futbolcu, şimdiye kadar Beşiktaş filelerini havalandıramadı ...

28.11.2013 12:13

SERDAL KALAYCI - Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, Spor Toto Süper Lig'de 30 Kasım Cumartesi günü yapacakları derbide, Beşiktaş'a karşı suskunluğunu bozmak istiyor.

Süper Lig kariyerinde Galatasaray, Trabzonspor ve şu anda formasını giydiği sarı-lacivertli takıma karşı golleri bulunan Webo, şimdiye kadar Beşiktaş filelerini havalandıramadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olarak 2011-2012 sezonundan bu yana Süper Lig'de forma giymeye başlayan Webo, bugüne dek lacivert-turunculu formayla Fenerbahçe'ye 4, Trabzonspor'a 2 gol atarken, 1'i İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da, 2'si sarı-lacivertli takımda olmak üzere Galatasaray karşısında 3 kez fileleri havalandırdı.

Bu sezon Sow (6), Kuyt (5) ve Emenike (4) ile birlikte takımın gol yükünü sırtlayan Webo (5), Kadıköy'deki derbide forma giymesi durumunda siyah-beyazlı ekibe karşı şanssızlığını kırmaya çalışacak.

Webo'nun büyük takımlara golleri

Süper Lig kariyerinde 'Üç Büyükler' karşısında, en çok golü şu anda formasını giydiği Fenerbahçe'ye karşı kaydeden Kamerunlu futbolcunun, büyük takımlara karşı ligde attığı goller şöyle:

2011-2012 sezonu:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray:  2-0 (Dk. 82 Webo)

Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 0-1 (Dk. 86 Webo)

Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 4-2 (Dk. 79 ve 87 Webo)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe: 3-2 (Dk. 57 Webo)

2012-2013 sezonu:

Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor:  2-1 (Dk. 19 Webo)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor: 2-1 (Dk. 57 Webo)

Fenerbahçe-Galatasaray: 2-1 (Dk. 33 ve 36 Webo)

Beşiktaş maçlarının aranan adamı:  Sow

Bu sezon attığı 6 golle ligde Fenerbahçe'nin en skorer oyuncusu olan Moussa Sow, Spor Toto Süper Lig kariyerinde Beşiktaş karşısında başarılı bir performansa imza attı.

Senegalli golcü siyah-beyazlı takıma karşı forma giydiği 3 maçta toplam 4 gol kaydetti.

Sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına 2011-2012 sezonunun 25. haftasında Kadıköy'deki Beşiktaş mücadelesiyle çıkan Sow, 2-0 kazandıkları bu maçta aynı zamanda da ilk golünü kaydetti. Geçen sezon (2012-2013) 7. haftada Kadıköy'de Fenerbahçe'nin 3-0 kazandığı maçta siyah-beyazlı ekibe karşı bir golü bulunan Sow, 24. haftada BJK İnönü'de 3-2 kaybettikleri mücadelede de takımının 2 golünü atmıştı. Sow'un ligde Galatasaray ve Trabzonspor'a da birer golü bulunuyor.

Fenerbahçe'nin "gol silahlarından" Emenike'nin, Kardemir Karabükspor formasını giydiği 2011-2012 sezonunda Beşiktaş maçlarında 2 golü var.

Sarı-lacivertli takımın golcülerinden Kuyt'ın henüz Beşiktaş'a karşı golü yok. Kuyt, geçen sezonun ikinci yarısında 3-2 yenildikleri maçta kendi kalesine bir gol atmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Webo, Beşiktaş'a Karşı Suskunluğunu Bozmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement