Wenger Yeni Kaptanını Takdim Etti - Son Dakika
Spor

Wenger Yeni Kaptanını Takdim Etti

Wenger Yeni Kaptanını Takdim Etti

Fransız çalıştırıcı, Vermaelen'in ayrılışının ardından yeni kaptanının Arteta olacağı duyurdu.

10.08.2014 21:46

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Thomas Vermaelen'in Barcelona'ya transfer olmasının ardından yeni takım kaptanının Mikel Arteta olduğunu açıkladı.

İspanyol futbolcu, Community Shield'de Londra ekibinin Manchester City'yi 3-0'lık skorla yenerek kupaya uzandığı maçta kaptanlık pazu bandını ilk defa koluna takarken, yardımcılığını ise Per Mertesacker üstleneceği belirtildi.

Emirates'teki 3. sezonuna giren 32 yaşındaki orta saha, en son David Moyes'in Everton'ında kaptanlık yapmıştı.

Yeni kaptanın kim olacağı sorusuna Wenger, "Bir: Arteta ve iki: Mertesacker. Arteta yeni kaptanım ve Mertesacker'de ikinci kaptan olacak." dedi.

Arsenal'deki 5 senelik serüvenini noktalayan Vermaelen, Cumartesi günü 19 milyon bonservis karşılığında Luis Enrique'nin Barça'sına transfer oldu.

Belçikalı savunmacıyla ilgili olarak ise, "Sezon bitmeden Thomas Vermaelen'in gitmesine izin vermiştim. Düzenli olarak oynayamıyordu. Onun gibileri formda tutmak çok zor oluyordu." şeklinde konuştu.

Vermaelen'in yerine transfer yapıp yapmayacağı sorusu üzerine Fransız hoca, "Vermaelen'e baktığımızda, iki büyük kulüp onu transfer etmek için kıyasıya bir rekabete girdi. Ondan daha iyi birini bulabilirsem, tabii ki almak isterim ama bu çok zor." ifadelerini kullandı.

Yeni transfer Chambers'e de değinerek, "Chambers'i ben hep stoper olarak görüyorum. 19 yaşında bir futbolcu için bugün olağanüstü oynadı. Kesinlikle gelecek vaadediyor." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Wenger Yeni Kaptanını Takdim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement