Wimbledon günlüğü #10 - Son Dakika
Spor

Wimbledon günlüğü #10

Wimbledon günlüğü #10

Sezonun üçüncü Grand Slam’i Wimbledon’da kadınlar ana tablosunda finalistlerin belirlendiği günü geride bıraktık. 7 numaralı seribaşı Simona Halep, kariyerinin ilk Grand Slam yarı finalini oynayan Elina Svitolina’yı 6-1 ve 6-3’lük set skorlarıyla rahat geçerek adını finale yazdırdı.

12.07.2019 14:23

Sezonun üçüncü Grand Slam’i Wimbledon’da kadınlar ana tablosunda finalistlerin belirlendiği günü geride bıraktık.

7 numaralı seribaşı Simona Halep, kariyerinin ilk Grand Slam yarı finalini oynayan Elina Svitolina’yı 6-1 ve 6-3’lük set skorlarıyla rahat geçerek adını finale yazdırdı. Svitolina, her ne kadar Halep karşısında direnememiş olsa da en zayıf zemini olarak gösterilen çim kortta elde ettiği bu sonuçla başarılı bir turnuvayı geride bıraktı. Halep ise kariyerindeki beşinci Grand Slam finaline yükseldi. Daha önce bir Avustralya Açık ve üç Roland Garros finali oynayan Rumen tenisçinin tek şampiyonluğu 2018 yılında Paris’te gelmişti.

Günün diğer yarı final mücadelesinde Serena Williams ile Barbora Strycova karşılaştı. Yedi kez Wimbledon şampiyonu Serena, 6-1 ve 6-2 ile korttan mutlu ayrılan taraf oldu. Belki de son Wimbledon’ını oynayan 33 yaşındaki Strycova, sezon başından beri Londra’yı hedeflediğini ve kariyerinin en başarılı sonucunu elde ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Serena ise 11. Wimbledon finaline yürüyerek Halep’in rakibi oldu. Kupayı kazanması hâlinde 24. Grand Slam zaferini yaşayacak Serena Williams, tarihin en çok Grand Slam tekler şampiyonluğuna sahip kadın tenisçisi Margaret Court’un rekoruna ortak olacak. Cumartesi günü izleyeceğimiz büyük final, Serena ile Halep arasındaki 11. randevu. Daha önce oynadıkları 10 maçta Halep’in tek galibiyeti bulunuyor.

Yeni günün "yıldızlı" maçları

Wimbledon'ın yeni gününde tek erkekler finalinin adını koyuyoruz. Merkez Kort'ta TSİ 15.00'te başlayacak mücadelede dünya 1 numarası Novak Djokovic ile kariyerinin ilk Grand Slam yarı finalini oynayan Roberto Bautista-Agut kozlarını paylaşacak. Ardından 40. "Fedal" randevusunu izleyeceğiz. Roger Federer ve Rafael Nadal, Wimbledon'da 2008 finalinden sonra ilk defa karşı karşıya geliyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Wimbledon günlüğü #10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement