Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika
Spor

Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşleri

Eşme ilçesine bağlı Yeşilkavak köyünde her yıl düzenlenen "Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşileri", 17 Nisan Pazar günü yapılacak.

12.04.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşme ilçesine bağlı Yeşilkavak köyünde her yıl düzenlenen "Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşileri", 17 Nisan Pazar günü yapılacak.

Yeşilkavak Köyü Muhtarı Şahin Dereli, yaptığı açıklamada, 13 kategoride yapılacak müsabakalara, farklı illerden 200'e yakın pehlivanın katılacağını söyledi.

Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği ve her yıl festival havasında geçen yağlı pehlivan güreşlerinin "Uşak yöresinin Kırkpınarı" olduğunu dile getiren Dereli, güreşlerden elde edilecek geliri, köyün ihtiyaçları için kullanacaklarını ifade etti.

Dereli, bu yıl güreşlere tanınmış başpehlivanlardan Ali Gökçen, Enver Erişti, Hüseyin İyican, Hakan Çalışır, Yüksel Kalay, Murat Aydoğdu, Murat Donum, Kadir Ergin, Cengiz Zengin, Ünal Karaman, Murat Hikmet ve Ali Altun'un katılacağını duyurdu.

Güreş öncesi yerel sanatçı Serkan Şahin'in konser vereceğini belirten Dereli, "Yöre halkını şimdiden yağlı güreşlere davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yeşilkavak Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement