Yılmaz Vural, Bayrampaşa'ya Talip - Son Dakika
Spor

Yılmaz Vural, Bayrampaşa'ya Talip

Yılmaz Vural, Bayrampaşa\'ya Talip

Tecrübeli Teknik Direktör Yılmaz Vural Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Bayrampaşaspor Kulübünü devralmak için çalışmalarını sürdürüyor.

21.02.2014 15:07

Bayrampaşa’nın Arda Turan ve Okan Buruk’un yetiştiği bölge olduğunu hatırlatan Vural, “Buranın genetiğinde sporcu olmak var" dedi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bayrampaşaspor kulübünü devralmak için görüşmelerini sürdüren Yılmaz Vural, yerel seçimlerin ardından tekrar konuşulacağını söyledi. İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Yılmaz Vural, satın alma lafının çok çirkin olduğunu belirterek, “Bayrampaşa ile ilgili Bayrampaşa camiasından bir talep oldu. Orada bir maç izlemeye gittik. Burada taraftarlar bizi derneklerinde misafir ettiler. Bu konuda kendi takımlarının böyle bir proje içinde başkalarına verilmesini düşünmediklerini ve birçok kişinin talip olduğunu söylediler. Ama bizim ismimizin de onları heyecanlandırdığını vurguladılar. Belediye Başkanı arkadaşımızla görüşmemizde bize olan güvenini ifade etti. Böyle bir şeyi düşüneceklerini söylediler. Kulübün maddi manevi sıkıntıları var. Çözümleri bulunduğunda böyle bir devri düşünebileceklerini söyledi. Bu bir şirketleşme mantığında olur. Bir genel kurulunuzda şirketleşme kararı alındığında hisselerinizi devrederseniz. Sizde bu konuda size destek olmayı çalışırız. Çünkü benim söyle bir isteğim var. Türkiye’de bir kulüp modeli oluşturmak istiyorum” dedi.

“ALMANYA’DAKİ TÜRK FUTBOLCULARIN PROFESYONELLİĞE GEÇİŞ YERİ OLSUN BAYRAMPAŞA”

Birçok üniversitede spor yöneticiliği diye bir bölüm olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, “Üniversitelerde antrenörlük diye bölümler var. Eğitilmiş kişiler var. Bunlar kulüplerde staj yapsınlar. Buralarda antrenör ve yönetici eğitelim, burada futbolcu eğitelim. Almanya’daki Türk futbolcuların profesyonelliğe geçiş yeri olsun Bayrampaşa. O arkadaşlarımızı buraya getirelim. Burada yetiştirelim, burada büyütelim. Buradan transferlerini sağlayalım. Bu konu için Bayrampaşa bu konu için çok önemli bir yer” diye konuştu.

“BAYRAMPAŞA GENETİĞİNDE SPORCU OLMAK VAR”

Bayrampaşa’da Arda Turan ve Okan Buruk’un yetiştiği bölge olduğunu hatırlatan Vural, “Burada göçmen arkadaşlarımızın yaşadığı yer, burası futbola sevdalı bir yer. Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu basketbolcu kardeşlerimiz NBA’de oynadılar. Buranın genetiğinde sporcu olmak var. Hem buranın alt yapısı önemli. Alt yapıyı canlandıralım oyuncu yetiştirelim” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BU KONUDA ŞİRKET LAFINA TAKILDI GİTTİ”

Hem maddi hem de manevi bir kulübün nasıl yönetileceğini göstereceklerini vurgulayan Vural, “Bunu en azından burada başaralım Türkiye’ye bir örnek olsun. Bunu Bayrampaşa yaptıysa, biz neden yapmayalım olsun. Futboldan gelen bir arkadaşımız bunu başardıysa diğer futboldan gelenleri teşvik edelim ve girmesini sağlayalım. Kolay bir iş değil. Bizde antrenörlük hayatımızın belli bir dönemindeyiz artık. Buraya maddi manevi bir yatırım yaparken, bu işin ticari boyutunu düşünerek yapmaya çalışalım. Yaptığımız bu işi de emeğimizin karşılığını alalım. Tabi ki kulüp bizim olursa bu konuda özgürce karar verme konumuz olsun. Türkiye bu konuda şirket lafına takıldı gitti. UEFA kriterlerine göre 2014 yılında teşvik ediliyor. Bu konuda da eski spor bakanı Suat Kılıç’ın da uğraşı oldu. Türkiyem’e nerde bizim Diyarbakırspor, Malatyaspor, Aydınspor ve Vanspor neredeler. 50 yıllık kulüpler kapılarına kilit vurdu. Bakıyoruz son zamanlarda Kocelispor’da bu duruma düştü. Türkiye’de göz göre göre kulüplerin kapanmasını isteyen bir mantık var” şeklinde konuştu.

“ŞİRKET OLSUN BÜTÇESİ ŞEFFAF OLSUN”

Şirket olmuş kulüplerin hiçbir geliri olmadığını belirten Vural, “Hepsinin iflasını istemesi lazım. Ama bu iş devam ediyor. Yani bir çarpıklık var. Biz en azından istiyoruz ki, Türkiye’de örnek bir şirket modeli olalım. Türkiye şunu yapmalı. Vakıf olsun malları satılmasın, dernek olsun insanlar ortak olsun, şirket olsun bütçesi şeffaf olsun. Maddi açıdan kontrolü olsun. Acaba bu modeli Bayrampaşa’da yapabilir miyiz? Ben bu düşünceden hareketle iş adamların katılımıyla güzel bir şey yapmak istiyorum. Taraftarın derdi, benim takımımın ismi duyulsun markalaşsın. Başarıları ile ben gurur duyayım gidip ona destek vereyim. Hayata geçer mi bilmiyorum. Seçim sürecindeyiz. Şu anda belediye konusunda netlik yok. Bir seçim olacağı için seçim sonuçlandıktan sonra sorumlu arkadaşlarımızla tekrar oturup konuşacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE 3-5 TAKIMIN LİGİ DEĞİL”

Türkiye Ligi’nin 3-5 takımın ligi olmadığını dile getiren tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, “Türkiye artık kaç profesyonel takımı varsa o kadar olan bir ligdir. Ama diyorlar ki; biz olmasak reyting olmaz. Lanet olsun reytinge. İnsanlar futbol seyretmek istiyor. İnsanlar adalet istiyor. 28 senedir aynı şeyi söylüyorum. Bu projenin hayata geçmesi için destek lazım ve yerel yöneticilerin Bayrampaşalıların biz bu konuda destek vermesi lazım. Bu hayali ortaya attık. Bayrampaşa’da başladık inşallah bir sonuç alırız” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yılmaz Vural, Bayrampaşa'ya Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement