Yorgunum Yorgun! - Son Dakika
Spor

Yorgunum Yorgun!

Yorgunum Yorgun!

Fenerbahçe sezonun son bölümünde hem mental, hem de fiziksel anlamda ciddi bir çöküş yaşadı.

12.05.2018 02:35

CELAL UMUT EREN

Kupada kaybedilen Akhisar maçında kadrodaki tahribat bir kez daha gözler önüne serildi. Futbolculardaki aşırı yorgunluk, bitkinlik, isteksizlik belirtileri, buna bağlı olarak da sakatlık riskleri had safhaya yükseldi. Teknik Direktör Kocaman'ın yanlış tercihleri de bu tabloya eklenince kupa hayalleri başka bir bahara ertelendi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisarspor'a 3-2 kaybeden Fenerbahçe'de fatura da ağır oldu. Lig yarışında Galatasaray'ın gerisinde olan sarı-lacivertliler, Diyarbakır'da yaşadığı hüsran sonrası sezonu kupayla bitirme şansını ciddi anlamda zora soktu.
Akhisarspor maçının ardından Aykut Kocaman'ın kadrosundaki tahribat ise bir kez daha gözler önüne serildi. Sarı-lacivertli takımda hem mental hem de fiziksel anlamda sıkıntılar baş gösterdi.
Sezonun son dönemine girilirken, futbolcuların özellikle yorgunluk belirtileri, buna bağlı da sakatlık riskleri had safhaya ulaştı. İsim isim bakıldığında hem kupa finalinde oynayan kadro hem de son dönemdeki durum bazı gerçekleri ortaya koyuyor.
İlk olarak finalde oyundan alınması yanlış yorumlanan Roberto Soldado'nun durumu dikkat çekiyor. Sezon başından bu yana 2 sakatlık geçiren İspanyol forvetin, yeni bir sakatlık riskiyle karşılaşmaması amaçlanıyor. Şu anda 70-75 dakika arası kondisyonda olduğu ön görülen Soldado'nun yanı sıra Nabil Dirar da sıkıntılar çekiyor.
Dirar örneği
Bu sezon yaklaşık 40 resmi maçta oynayan Faslı futbolcu, hem mental hem de fiziksel açıdan da çok yoruldu. Dünya Kupası'nı düşünen Dirar riske de girmek istemiyor. 4.5 aylık sakatlık sonrası kadroya dönen Vincent Janssen henüz hazır değil. Şu anda 90 dakikayı taşıması zor görünen Hollandalı da Aykut Kocaman direkt tercihi olamadı. Sezon başından beri sakatlıklar nedeniyle istikrar tutturamayan Mehmet Ekici ise fiziksel açıdan beklenen seviyeye ulaşamadı. Son dönemde kadroya giremeyen Isla da form olarak zayıf kalıyor. Ayrıca stoperin vazgeçilmezi Skrtel'e de dizindeki hassas durumdan dolayı hep kontrollü yaklaşılıyor. Öte yandan ilk 11'in değişmezleri Giuliano, Hasan Ali, Souza ve Aatif'da da ciddi yorgunluk belirtileri var.

İşte bu tabloya Kocaman'ın da yanlış tercihleri eklenince Fenerbahçe kupa hayallerini yine başka bir bahara erteledi.

Mental baskı Sarı-lacivertli takımda fiziksel yorgunluk kadar mental açıdan da sıkıntılar dikkat çekiyor. Sezon başından bu yana istikrarsız bir dönem geçiren Fenerbahçe'de futbolcular tribün baskısı, camiadaki beklenti ve başarı odaklılığı sebebiyle çok yıprandı.

Son Bursaspor maçında da tribünlerdeki telaş nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan futbolcular, iç sahada çok zorlandı. Kupa finalinde de Akhisarspor'un önce 1-0 öne geçmesi ardından 3-1'e kadar fark yapması takımı olumsuz etkiledi. Geri dönüşlerde zorlanan sarı-lacivertliler, stres konusunu aşamadı.
Tek kelime yok

Finalin kaybedilmesiyle büyük bir şok yaşayan sarı-lacivertliler maç sonu büyük üzüntü içindeydi. Kimsenin tek kelime etmediği dönüş yolculuğunun ardından takım 03.30 sularında tesise ulaştı. Birçok futbolcu gece evlerine gitmeyerek tesiste kalmayı tercih etti.

Önce Vardar sonra Akhisar

Sezon başında Aykut Kocaman ile başarılar hedefleyen Fenerbahçe, iki farklı kabus yaşadı. Sezon boyunca sarı-lacivertlilerin 3 farklı hedefi 2 takım tarafından adeta baltalandı.
Avrupa Ligi ön eleme turlarıyla sezonu açan Aykut Kocaman ve ekibi, play-off aşamasında kendisinden hem bütçe hem de kadro olarak daha alt seviyede olan Vardar'a 2 maçta da yenildi ve Avrupa'da grup aşamasına dahi kalamadı.
7 milyon kadro değeriyle Makedon ekibi Vardar'a 2-0 ve 2-1'lik skorlarla mağlup olan Fenerbahçe, ilk hedefinden erken koptu. Lig ve kupada da hiç hesapta olmayan Akhisarspor engeli çıktı. Ege ekibine ligde 1-0 ve 3-2'lik skorlarla boyun eğen Aykut Kocaman'ın takımı, kupa finalinde de 3-2 yenildi.
Ligde 6 puanı kaçıran, kupayı da finalde tepen Fenerbahçe'nin rakibi Akhisar, ligde kadro değeri bakımından sadece 15. sırada bulunuyor.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Yorgunum Yorgun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement