Yüzme: Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Yüzme: Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası

Yüzme: Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "2016'da 81 sporcuyla rekor katılışla ülkemizi tüm dünyada temsil etmeyi hesaplıyoruz"

27.10.2013 14:42

Yüzmede Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası yarışmaları sona erdi.

Adıyaman 100. Yıl Yüzme Havuzu'nda iki gün süren şampiyonada Manisa, Erzurum, Ankara, Konya, Malatya, Samsun, Gaziantep, Bursa, Kayseri, İzmir, Kahramanmaraş, İstanbul, Sakarya, Diyarbakır ve Adıyaman'dan 30 kulüpten 80 sporcu yarıştı.

Yarışmanın sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Ödül töreni sonrasında açıklamada bulunan Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu, yüzmede görme engelliler kısa kulvar Türkiye şampiyonasını ilk kez gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şampiyonanın 2016 Engelliler Yüzme Şampiyonasına hazırlık faaliyetlerinden biri olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "2016'da 81 sporcuyla rekor katılışla ülkemizi tüm dünyada temsil etmeyi hesaplıyoruz. Faaliyetlerimiz, çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Şampiyona çok verimliydi" diye konuştu.

Yarışlarda birçok sporcunun derecesinin yükseldiğini kaydeden Tanrıkulu, engelli sporcuların Türkiye'yi 2016 Engelliler Yüzme Şampiyonası'da gururla, onurla temsil edeceklerini dile getirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise engellilerin artık hayatın her alanında olduğunu ve  yeteneklerini, becerilerini ortaya koyabilecek fırsatlar yakaladıklarını söyledi.

Sivil toplum kuruluşları ve spor kulüplerinin engelliler için ciddi çalışmalar yaptığını belirten Yetiş, "Hükümetimiz de engelliler için teşvik edici, altyapı ile ilgili sorunları, sıkıntıları giderici çalışmalar yürütüyor. Adıyaman'da yapılan yarışlar da bunlardan bir tanesi, 30'a yakın ilimizden yaklaşık 80 engelli sporcumuz burada yarıştı" dedi.

Bugün yapılan yarışmalarda, erkekler 50 metre kurbağalama S11'de Göksu Tokel (Manisa), S12'de Hüseyin Çırakoğlu (Ankara) ve S13'te İrfan Çağlar Bayraktar (Adıyaman) birinci oldu.

Bayanlar 100 metre serbestte ise S11'de Pınar Çarlak (İstanbul), S12'de Fatma Tülay Okuyucu (Ankara) ve S13'te Hazal Zerman birincilik elde etti. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yüzme: Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement