Zafer Biryol: Pereira Fernandao ile Başlamalı - Son Dakika
Spor

Zafer Biryol: Pereira Fernandao ile Başlamalı

Zafer Biryol: Pereira Fernandao ile Başlamalı

Konyaspor formasıyla gol krallığı yaşamış ve Fenerbahçe forması da giymiş eski golcü, şimdi teknik direktör Zafer Biryol Galatasaray - Fenerbahçe derbisini Sporcope'a değerlendirdi.

20.03.2016 17:19

ÖZEL RÖPORTAJ - Konyaspor formasıyla gol krallığı yaşamış ve Fenerbahçe forması da giymiş eski golcü, şimdi teknik direktör Zafer Biryol Galatasaray - Fenerbahçe derbisini Sporcope'a değerlendirdi.  Zafer Biryol'a göre bu derbi onun deyimiyle beraberlik kokuyor.

Derbi nasıl geçer?

Bu maç beraberlik kokuyor. Derbi maçlar her zaman farklı olur. Kötü giden Galatasaray'ın tek şansı bu maç. Oyuncular biliyor ki bu maçı da kaybederlerse büyük tepki çekerler. O yüzden kazanmak için daha motive olacaklar.

Fenerbahçe ise şampiyonluk yolundan sapmamak için cansiperhane mücadele edecektir. Tahminim berabere biter. Fenerbahçe Galatasaray'a göre daha düzenli bir takım. İyi oyunculara sahipler. Defansif yapıları bu maçta etkili olacaktır.

Braga maçları oynadı Fenerbahçe bu  ne kadar dezavantaj olur?

3 gün arayla 2 maça çıkabilirsiniz ama Fenerbahçe 1 hafta içinde 4. maçına çıkacak. 3. maçtan sonra kesinlikle yorgunluk artacaktır. Ki teknik direktör Pereira'nın rotasyona gitme şansı yok. Çünkü en iyi kadrosuyla çıkmak zorunda. O nedenle yorgun olacaklarını düşünüyorum

Pereira Fernandao ile mi yoksa Van Persie ile mi başlamalı?

Kesinlikle Fernandao ile başlamalı. Ben de olsam Fernandao ile başlarım. Van Persie bir türlü forma giremedi. Etkisiz oynuyor. Galatasaray maçına Fernandao ile başlamalı. Galatasaray'ın defansif anlayışına baktığımız zaman Fernandao daha etkili ve yıpratıcı olur. Bence Pereira da Fernandao ile oynamak istiyor ama taraftar Van Persie'yi isteyince mecburen onu oynatıyor. Oynatmayınca kıyamet kopmuştu.

Umut zor bir dönemden geçiyor onun için nasıl geçer maç?

Umut açısından diriliş maçı olabilir. Taraftar kendisine büyük destek verecektir. Onun farklı bir maç olacak. Gol atarsa çok iyi olur.

Galatasaray'da ön plana çıkacak isimler kimler olur?

Podolski ve Sneijder gibi iki dünya yıldızı var. Hava meselesi. Galatasaray ne kadar kötü olursa olsun gaz insanı uçurabilir. Sneijder özellikle büyük takımlara karşı çok iyi maçlar çıkartıyor ve goller atıyor. Galatasaray'ın en büyük kozu yine Sneijder olacaktır.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Zafer Biryol: Pereira Fernandao ile Başlamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement