Burçin Aygün - - Mac Bishop ve iki arkadaşının Portland'da kurduğu Wool&Prince adlı bir firmanın çalışması giyim sektörü açısından ilginç gelişmeler yaratabilecek kadar başarılı görünüyor. Toplamda 15 kişilik bir ekibin uzun süren çalışması neticesinde tamamlanan projede 100 gün boyunca kırışmayan, kirlenmeyen ve koku sinmeyen bir gömlek üretilmiş.
Avustralya koyunlarından kırpılan yün baz alınarak, özel bir yöntemle dokunan bu gömleklerin aynı zamanda alışılmış yün kaşıntısına da sebep olmadığı söyleniyor. Firmanın ilk hedefi ise seri üretime geçmek ve kullandıkları yöntemi geliştirmek adına yüksek miktarda sipariş alabilmek. Kickstarter üzerinden gerçekleşen bağış kampanyası ile hem bu özel gömleği kendiniz için yaptırabilir, hem de Wool&Prince'in fabrika ile anlaşma sağlamasına katkıda bulunabilirsiniz.
Söz konusu teknoloji ilgi görür ve sağlık açısından zararlı olmadığı onayını alırsa, pek çok ilgili yan sektörün bu "gelişim"den memnun kalmayacağı da ortada.
Son olarak, Kickstarter kampanyasında ilk hedef 30 bin dolar iken, finale 21 gün kala toplanan miktar 130 bin'i geçmiş durumda.
Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › 100 Gün Boyunca Kirlenmeyen Gömlek Üretildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?