AA'da yer verilen habere göre, Amerika'nın Teksas eyaletinde yaşayan 14 yaşındaki Ahmed Mohamed, mekanik ve fen bilimlerini sevdiği için evinde bir saat tasarladı ve bunu öğretmenine gösterebilmek için okula götürdü. Ancak bu saat, farklı bir öğretmen tarafından bombaya benzetildi ve okula polisler çağırıldı. Polis tarafından sorgulanan ve okul tarafından 3 günlük uzaklaştırılma cezası alan Ahmed, karşılaştığı bu durum karşısında çok üzüldü. Ahmet Muhammed'in babası Hasan Mohamed ise, oğlunun müslüman olması ve 11 Eylül saldırılarının etkisi sebebiyle kötü muameleye maruz kaldığını bildirdi.
Yaşanan bu olayların ardından sosyal medyada Ahmed Mohamed'e destek mesajları paylaşılırken Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'dan Ahmed'e davetler geldi.
The Verge'te yer verilen haberlerde Zuckerberg, geleceğin Ahmed gibi insanlara ait olduğunu söyleyip gelişmeye yönelik çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirterek Ahmed'e seslendi: "Eğer Facebook'a gelmek istersen, seninle tanışmaktan memnuniyet duyarım."
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ise, Twitter'dan bir mesaj paylaşarak Ahmed'i destekledi. Saati beğendiğini söyleyen Obama, Ahmed'i Beyaz Saray'a davet ederek Amerika'nın daha iyi bir yer olması için Ahmed gibi daha fazla çocuğun bilime yönelik hareket etmesine yardımcı olunması gerektiğini bildirdi.
Bu arada Ahmed, yaşadığı olayın ardından bir açıklama yaptı ve okulundan ayrılarak farklı bir okula kayıt olacağını, Başkan Obama'nın da Beyaz Saray davetini kabul ettiğini belirtti. Ayrıca kendisine destek olan herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Son Dakika › Teknoloji › 14 Yaşındaki Ahmed Mohamed, Beyaz Saray'a ve Facebook'a Davet Edildi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?