Yaklaşık 36 sene önce internetin bir haritasını çıkarmanız mümkündü. Yukarıda ARPANET'in ABD hükümetinin desteklediği bir bilim projesi olduğu zamanlardan kalan bir haritasını görüyorsunuz. 1969'da dört merkezle işe başlayan ARPANET'in 8 sene içinde, 1977'de bu kadar genişlemiş olması aslında oldukça etkileyici.
Ağa bağlı bilgisayarların bulunduğu noktaları gösteren haritadaki tüm noktalar, Stanford, UCLA gibi üniversitelerden ve Pentagon'dan oluşuyor. Kutucuklar içinde yazanlar, bilgisayarın modelini gösteriyor. Örneğin PDP 11, Digital Equipment Corporation'ın ürettiği Programmed Data Processor 11'i temsil ediyor.
İnternetin ilk zamanlarında sıkça çizilen bu haritalar, 4 Ocak 1978'de ARPANET Completion Report'ta toplanmış ve yayınlanmış.
Son Dakika › Teknoloji › 36 sene önceki internet! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?