4k Ultra Hd Televizyon Fiyatları Yarı Yarıya Düşecek - Son Dakika
Teknoloji

4k Ultra Hd Televizyon Fiyatları Yarı Yarıya Düşecek

4k Ultra Hd Televizyon Fiyatları Yarı Yarıya Düşecek

2012 yılında dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de piyasaya sürülen 4K televizyonların yüksek seyreden fiyatlarında 2014 yılı için önemli oranda düşüş...

28.11.2013 11:00

Hasan Genç - - Ultra HD olarak da adlandırılan 4K çözünürlükteki televizyonlar yaklaşık 1 yıldır piyasada. Full HD 1080p çözünürlüğün tam 4 katı fazla çözünürlük sunan 4K Ultra HD televizyonlar çözünürlükte devrim olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz yıl ilk olarak dünyanın ilk 84 inç Ultra HD televizyonu unvanına sahip LG'nin 84LM960V modeli 39,999 TL fiyat etiketi ile satışa çıkmıştı. Ülkemizde satışa sunulan ikinci 84 inç Ultra HD TV modeli olan Sony KD-84X9005 BRAVIA'nın çıkış fiyatı 80 bin TL olmuştu.

2013 yılı içinde 65 inç ve 55 inç gibi daha küçük ekrana sahip 4K televizyon modellerinin de satışa sunulmasıyla birlikte fiyatlar 10 bin TL'ye kadar indi. TeknoKulis'in sektörün önde gelen isimlerinden aldığı bilgiler bu fiyat düşüşünün devam edeceği ve 4K televizyonların makul fiyatlarla tüketicilerle buluşacağı yönünde.

HD fiyatına Ultra HD

4K televizyon pazarından daha büyük pay almak isteyen üreticiler ulaşılabilir fiyattaki 4K televizyonları 2014 yılının başlarında piyasa sürecekler. Şu anda 10 bin TL'ye kadar inen 55 inç modellerin fiyatında önemli bir düşüşe ek olarak yeni 45 inçlik 4K modellerinin 5 bin TL civarında bir fiyatla tüketicilerin beğenisine sunulması planlanıyor. Ultra HD konusunda öncü olan Sony, LG, Samsung ve Philips dışındaki markaların da ürünlerini 2014 yılında görebileceğiz.

Futbol aşkına

Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nın olduğu yıllar televizyon satışlarında patlama yaşanması, 2014'de Brezilya'daki Dünya Kupası'nın finalinin 4K olarak da yayınlanacak olması televizyon üreticilerini hareketlendirdi. Yoğun bir rekabet içindeki televizyon üreticileri 2014 yılında 4K savaşına hazırlanıyorlar.

4K yayın henüz yok

Ülkemizde henüz 4K yayın yapan televizyon kanalı bulunmuyor. 4K film izlemek için 4K medya oynatıcıya ve 4K çözünürlükte Blu-ray filme ihtiyacınız var. 4K televizyonlar mevcut HD televizyon yayınlarını ve Blu-Ray filmlerini 'upscale' adı verilen yöntemle 4K çözünürlüğe çıkartabiliyor.

Peki, siz 4K televizyon almayı düşünüyor musunuz?

Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 4k Ultra Hd Televizyon Fiyatları Yarı Yarıya Düşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement