Abonelik Sözleşmelerine Yeni Düzenlemeler Getirildi - Son Dakika
Teknoloji

Abonelik Sözleşmelerine Yeni Düzenlemeler Getirildi

Abonelik Sözleşmelerine Yeni Düzenlemeler Getirildi

Elektronik haberleşme sektöründe artık aboneler imzaladıkları sözleşmeleri internet üzerinden görüntüleyebilecek. Yeni aboneliklerde hat sahibi ve tarife...

14.07.2013 01:59

Hasan Genç - - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan karar ile 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren yapılan tüm abonelik sözleşmeleri ve bu sözleşmelere bağlı taahhütnamelerin bir suretinin, abonelik sözleşmesinin imzalanmasından sonra en geç üç ay içerisinde elektronik ortama aktarılması suretiyle bu sözleşmelere şirketlerinin internet sayfaları üzerinden erişebilme imkanının abonelere sağlanmasını zorunlu kılıyor.

1 Eylül 2013 tarihinden önce yapılan abonelik sözleşmeleri için aynı zorunluluk 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak. Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve kurula sunulan düzenlemenin gerekçesi olarak işletmeciler ve aboneler arasındaki itilafların artması gösteriliyor.

Kurul tarafından ayrıca yeni açılan ön-ödemeli ve faturalı hatlarla ilgili bir karar alındı. Bu karara göre hattın aktivasyonunu müteakip, hattın kimin üzerine kayıtlı olduğu ve tarife bilgisini içeren SMS'in abonelere ücretsiz olarak göndereilmesi zorunlu kılındı. Bu hükmün uygulanması için işletmecilere 30 Eylül 2013 tarihine kadar zaman tanındı.

Bu kararın sözleşmelerle ilgili kısmı GSM şirketleri dışında BTK'nın denetimindeki internet servis sağlayıcıları ve diğer işletmeciler için de geçerli olacak.

İlgili karara bu adresten ulaşabilirsiniz.

Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Abonelik Sözleşmelerine Yeni Düzenlemeler Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement