İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, " Türkiye'deki yazılım sektörünün, özgür yazılımı ciddiye alması gerekir." dedi.
Akademik Bilişim 2017 Konferansı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu'nda başladı.
Akgül, bu yıl 19'uncusu düzenlenen konferansın açılış töreninde, özgür yazılımın dünyada gelişen bir tür olduğunu, oturumların bu konu etrafında yapılacağını söyledi.
Özgür yazılım ile internet arasında önemli bir ilişki bulunduğunu belirten Akgül, internetin aslında özgür yazılımlarla çalıştığını dile getirdi.
Yazılım üretiminin dünyada ciddi anlamda değiştiğine işaret eden Akgül, şunları kaydetti:
"Özgür yazılımların yaşaması ve gelişmesi internet sayesinde oluyor. Çünkü birbirini görmeyen insanlar, internet üzerinden fikirler üretiyor. Üretilenlerin birçoğu da insanlığın ortak malı oluyor. Dolayısıyla bu yazılım türüne herkes katkı yapabilir. Bu anlamda özgür yazılımlar, yerli ve millidir. Nasıl ki özgür yazılım yapıp paylaştınız, hepimiz o yazılımların sahibiyiz. İnsanlarla birlikte paylaşıyoruz. Dolayısıyla bu yazılımların istediğimiz şekilde üzerine oynayabileceğimiz özellikleri mevcut. Bu nedenle Türkiye'deki yazılım sektörünün, özgür yazılımı ciddiye alması gerekir."
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise dünyanın bilişim çağını yaşadığını, buna ayak uydurabilen ülkelerin daha ileriye gidebildiğini söyledi.
Türkiye'de de bu alanda önemli gelişmeler olduğunu, çok daha güzel çalışmalarla ülkenin daha ileri noktalara gideceğini anlatan Şahin, "Yapılan bu organizasyon, öğrencileri, akademisyenleri, teknoloji firmalarını bir araya getiriyor ve önemli bir tecrübe paylaşımı ortaya çıkıyor." dedi.
Konferans, 10 Şubat'a kadar devam edecek. Bilişim konusunda 90 sunumun yapılacağı etkinlikte, 37 seminer ve 11 panel oturumu gerçekleştirilecek.
Son Dakika › Teknoloji › Akademik Bilişim 2017 Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?