Apple A9 İçin Kıyasıya Rekabet - Son Dakika
Teknoloji

Apple A9 İçin Kıyasıya Rekabet

Apple A9 İçin Kıyasıya Rekabet

Yeni öngürü raporu iki üretici arasındaki yarışı vurguluyor.

17.10.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Bu yaz başında yayınlanan raporlar 2015'te Apple'ın A9 üretimi için Samsung'a geçeceğini ileri sürdü. KGI Securities analisti Michael Liu da 14nm süreciyle birlikte Samsung'un, TSMC'nin yerini alacağını belirtti. Yeni yayınlanan bir öngörü raporu ise olaya farklı yorumlar getirdi.


Süreç oldukça önemli


Bu sabah bildirdiğimiz haberde TSMC'nin 2015'te 16nm FinFET sürecine geçeceğini ve 2015'te ise 10nm süreci ile bu durumun devam edeceğini sizlere bildirmiştim. Çinli bir analiste göre 16nm süreci TSMC'nin Apple A9 yarışına yeniden dahil olacağının önemli göstergelerinden biri. Analist, TSMC'nin Apple'ı elinden kaçırmak istemediğini belirtiyor. Analiste göre TSMC, 2015'te 16nm yongaların üretimine başlasa da Apple'ın büyük talebini karşılayamayabilir. Sadece bu değil. Önceki söylentiler Samsung'un zaten bir adım önde olduğunu ve Koreli üreticinin bir sonraki iPhone'un yongasını 14nm sürecinde üreteceğini ileri sürüyordu.


Yani diğer bir deyişle bu yılın başlarından beridir konuşulan TSMC ve Samsung arasındaki yarış devam etmekte. Her iki şirket Apple A9 için rekabette gözüküyor gibi. Bu hikayenin sonunu görmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple A9 İçin Kıyasıya Rekabet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement