Apple, Microsoft Uygulamasına Neden Hayır Dedi? - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Microsoft Uygulamasına Neden Hayır Dedi?

Apple, Microsoft Uygulamasına Neden Hayır Dedi?

Microsoft'un SkyDrive adlı uygulamasının yeni versiyonu Apple tarafından reddedildi.

13.12.2012 08:30  Güncelleme: 09:17

Microsoft'un SkyDrive adlı uygulamasının yeni versiyonu Apple tarafından reddedildi. Sebebi ise gelir paylaşımındaki anlaşmazlık

Apple'ın iCloud ve Google'ın Google Drive gibi ürünlerine rakip olarak Microsoft tarafından geliştirilen SkyDrive, sadece Windows kullanıcılarına hizmet etmiyor. Uygulamanın iOS ve Android versiyonları da mevcut. Fakat Microsoft, iOS için hazırladığı son güncellemeyi kullanıcılara sunamadı. Çünkü Apple, bu uygulamayı App Store'a koymak istemiyor.

Microsoft ekibi bugün, uygulamanın Apple tarafından onaylanmadığı için geciktiğini duyurdu. Sebebi ise Apple'ın %30′luk payını uygulamayla ilgili tüm işlemlerden almak istemesi. Bilindiği gibi Apple, App Store'da satılan her uygulamanın gelirinden %30 pay alıyor. Geriye kalan %70′lik kısım da geliştiriciye aktarılıyor. Gelir paylaşımı sadece uygulamanın satın alınmasıyla sınırlı değil. Uygulama içinde yapılan harcamalardan da Apple %30 alıyor. Microsoft ve Apple anlaşmazlığı da burada ortaya çıkıyor. Zira Microsoft, uygulama içinde daha fazla alan satma seçeneğinin bulunmasını istiyor. Apple da burada yapılacak satışlardan %30 pay istiyor.

Fakat Microsoft'un görünüşe göre Apple bu satıştan pay almamalı. Çünkü bir kullanıcı satın aldığı bu alanı sadece Apple cihazlarında değil iOS ve Android'de de kullanabilir. Dolayısıyla Apple'ın buradan pay alma hakkı olmadığı gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.

Elbette bu olayların ardında rekabet de olabilir. Son dönemde Apple, Google ve Microsoft arasında hem platform hem de ürünler açısından ciddi bir rekabet içinde. Dolayısıyla firmalar birbirlerine daha fazla zorluk çıkarmaya başlıyor. Bu tarz gelişmelerin yakında daha da arttığına şahit olabiliriz.

& ;

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple, Microsoft Uygulamasına Neden Hayır Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement