Askerler İçin Iron Man Zırhına Hollywood Firmasından Yardım - Son Dakika
Teknoloji

Askerler İçin Iron Man Zırhına Hollywood Firmasından Yardım

Askerler İçin Iron Man Zırhına Hollywood Firmasından Yardım

Geleceğin güçlü askeri zırhları için uğraşan ABD, Hollywood firmasından yardım alıyor.

13.07.2014 11:43
Emre Çetinkaya - -

Günümüzdeki bilim kurgu filmleri her ne kadar günümüz için uzak sayılabilecek teknolojileri barındırsa da gelecek için ümit veriyor. Çünkü eskiden yapılmış bilim kurgu filmlerinde kullanılan birçok teknoloji şu an hayatımıza girmiş durumda. Ve görünüşe göre girmeye de devam edecek.


Son olarak geçtiğimiz aylarda sizlere ABD'nin 'TALOS' isimli askeri zırh projesinden bahsetmiştik. Bu proje kapsamında ABD ordusu, geleceğin güçlendirilmiş askeri zırhları için Iron Man'in ünlü zırhından esinleneceklerini açıklamışlardı. Bu anlamda ABD ordusu için bu kıyafeti ise, bilim kurgu filmlerinde ünlü insansı mekanik tasarımları ile ismini duyuran Legacy Effects tasarlayacak.


Şu an için ABD ordusunun Özel Operasyonlar Birimi, firmadan üç tane prototip bekliyor. Bu geliştirilen prototipler 'TALOS' isimli proje kapsamında değerlendirilecek ve uygun görülürse seri üretime geçilecek.


ABD ordusu şu ana kadar bu TALOS projesi için 10 milyon dolardan fazla para harcadı. Ancak hala bir takım sorunları aşabilmiş değil. Mesela bu zırhın ağır olması askerlere sağlayacağı avantajların yanında yavaşlık gibi dezavantajlar da getirecek. Tabii ki zırhın ihtiyaç duyacağı gücü de nereden sağlayacakları da önemli bir soru işareti. Günümüz bataryaları herkesin malumu.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Askerler İçin Iron Man Zırhına Hollywood Firmasından Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement