Bilgisayar Dünyasında Bir İlk Yaşanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Bilgisayar Dünyasında Bir İlk Yaşanıyor

Bilgisayar Dünyasında Bir İlk Yaşanıyor

ABD'de Yapılan Bir Araştırma Sonucuna Göre Apple'ın Başarısı Sadece İphone ve İpod'larla Sınırlı Değil!

15.10.2010 20:08

IDC'nin yaptığı araştırma sonuçlarına göre 2010 yılının üçüncü çeyreğinde ABD'de tam 1.99 milyon adet Mac bilgisayar satıldı.

Toplam bilgisayar satışının 18.9 milyon olarak açıklandığı göz önünde bulundurulursa Mac bilgisayarların toplam pazarın %10.6'sını ele geçirdiği görülüyor. Bu da Apple'ın şimdiye kadar elde ettiği en büyük başarı olarak dikkat çekiyor.

%10.6'lık pazar payı Apple'ı ilk defa üçüncülük koltuğuna oturtmuş oldu. Birincilik koltuğunda %24.3 ile HP otururken ikincilik koltuğunda ise %23.1 ile Dell bulunuyor.

2009'un aynı dönemindeki rakamlara baktığımızda Apple'ın ne kadar büyük bir başarıya imza attığını daha rahat görebiliyoruz. Geçen yılın aynı dönemindeki satışlarını %24 artıran Apple rakip firmalardan 8 kat daha fazla bir büyüme oranı ile adete düşman çatlatıyor.

Bu başarının ardında ise aynı dönemde satılan 3 milyon iPad'in etkili olduğu düşünülüyor. iPad'in yoğun bir şekilde ilgi görmesinin diğer Apple ürünlerine de yansıdığını biliyoruz. Böylece Apple mağazalarını ziyaret eden teknoloji meraklılarının beklenmedik miktarda Mac bilgisayarları da satın aldıkları ortaya çıkmış oldu.

Kaynak: CnetTurkiye.com

Son Dakika Teknoloji Bilgisayar Dünyasında Bir İlk Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement