Cirque Du Soleil ile Helikopter Drone'ların Dansı - Son Dakika
Teknoloji

Cirque Du Soleil ile Helikopter Drone'ların Dansı

Cirque Du Soleil ile Helikopter Drone\'ların Dansı

Gösteri dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Cirque du Soleil, uzmanı oldukları sihri helikopter drone'larla birleştiriyor.

24.09.2014 23:09

Gösteri dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Cirque du Soleil, uzmanı oldukları sihri helikopter drone'larla birleştiriyor.

Ne zaman bir Cirque du Soleil gösterisi izleseniz hep aynı düşünce kaplar içinizi: "Vay canına! Bunu nasıl yapıyorlar?" Her biri dev birer prodüksiyon harikası olan Cirque du Soleil şovları her zaman müzikleri, sanatçıları, dekorları ve müthiş gösterileri ile birer sihir patlamasıdır sanki.

Cirque du Soleil her zaman gelişmiş teknolojiyi, ses ve ışık sistemlerini, akrobatları için en güvenli vinç ve ip sistemlerini kullanmıştır yapımlarında. Bu sefer biraz farklı bir şey deniyor ve Quadcopter türünden drone'lara el atıyorlar. ETH Zurich ve Verity Studios ile birlikte hazırladıkları videoda lamba şeklinde sokulmuş uçan drone'lar ile büyülü gibi görünen bir dans gösterisi sunuyorlar izleyicilerine.

"Sparked" isimli video bir lamba yapımcısının atölyesinde uğraşırken elektriklerin gitmesi ile başlıyor. Lamba ustası sıkıntı içinde otururken lambaları canlanıyor ve renkli ışıklar saçarak havalanıp, atölyede senkron şekilde dans etmeye başlıyorlar. Hikayenin kalanını aşağıda görebileceğiniz gibi, kamera arkasında olup bitenleri buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Uçan cihazlar uzaktan yönetilerek böyle etkileyici eğlenceler yaratmak mümkün. Gelecekte bu türden cihazlarla ne türden gösteriler yapılabileceğini hayal bile edemiyoruz. Peki ya bu uçan drone'lar akıllı olsaydı?

The post Cirque du Soleil ile Helikopter Drone'ların Dansı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Cirque Du Soleil ile Helikopter Drone'ların Dansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement