Çok Özel Bir Usb Cihazı! - Son Dakika
Teknoloji

Çok Özel Bir Usb Cihazı!

Çok Özel Bir Usb Cihazı!

Basit bir USB belleğe benzese de, bu cihazın görevi sandığınızdan çok daha farklı, çok daha ciddi!

20.12.2016 10:35

Görünene göre gelecekte, HIV testi için hastaların tek ihtiyacı olan şey bir USB bellek ve bir damla kan olabilir. Imperial College London bilim adamlarının medikal test firması DNA Electronics ile ortak bir şekilde geliştirdikleri cihaz, kan içerisindeki HIV seviyesini takip ederek bir mobil cihaz veya bilgisayar tarafından okunabilen bir sinyal üretiyor. Atılabilen test üniteleri, HIV hastalarının tedavilerini takip etmelerine yardımcı olurken doktorların uzak bölgelerdeki virüslerle mücadelesini de kolaylaştırabilir.

Bu küçük cihaz, hastanın kanında bulunan HIV virüsü miktarını kontrol etmekte ve bu da virüs ile mücadelenin nasıl gittiğini takip etmek için önemli bir aşama. Bir hastanın kanındaki virüs miktarını bilmek, doktorlara hastanın ilacını doğru alıp almadığını veya kullanılan yöntemin çalışmayı bırakıp bırakmadığı konusunda bilgi sunmakta. DNA Electronics şimdiden bu düzeni bir test yöntemi geliştirmek için kullanmaya başlamış durumda.

USB cihazı, 30 dakikanın altında bir sürede sonuç veriyor. Bu da şu anda var olan üç günlük bekleme süresine göre inanılmaz bir gelişme. Bu bekleme süresinin sebebi, gerekli araçların her yerde olmaması ve örneğin genel olarak özel bir laboratuvara gönderilmesinin gerekmesi.

Bir mobil çip tarafından güçlendirilen cihaz, analizi gerçekleştirmek için çok küçük bir miktar kana ihtiyaç duymakta. HIV virüsü tespit edildiğinde USB çubuğu asitlik seviyesinde bir değişim gösteriyor ve bu da çip tarafından elektronik bir sinyale dönüştürülüyor. Bu sinyal de daha sonra başka bir cihaza aktarılarak okunabiliyor. En son test denemelerinde bu düzenek 1.000 örneği yüzde 95 doğruluk ile test etmeyi başardı.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Çok Özel Bir Usb Cihazı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement