Daha Güzel Fotoğraf Çekmek İçin 5 İpucu - Son Dakika
Teknoloji

Daha Güzel Fotoğraf Çekmek İçin 5 İpucu

Daha Güzel Fotoğraf Çekmek İçin 5 İpucu

İyi ya da kötü herkes fotoğraf çekmeyi sever, peki daha güzel fotoğraflar çekmek için çok basit birkaç ipucuna göz atmaya ne dersiniz?

09.09.2014 11:00

İyi ya da kötü herkes fotoğraf çekmeyi sever, peki daha güzel fotoğraflar çekmek için çok basit birkaç ipucuna göz atmaya ne dersiniz?

Aşağıda amatör fotoğrafçıalrın işine yarayabilecek beş önemli öneriyi bir araya getirdik. Her fotoğraf çekerken bunları aklınızda tutarsanız zamanla işlerinizin geliştiğini görebilirsiniz. Ayrıca güzel fotoğraflar görmek isteyenler Instagram'ın en ünlü fotoğrafçılarının işlerine bakabilir veya iPhone Fotoğrafçılık Ödülü gibi yarışmaların kazananlarını da inceleyebilirsiniz.

1) Işığı Doğru Kullanın

Fotoğraf çekerken ışık en önemli faktörlerden biridir. Cihazın fotoğraf makinesi az ışıkta ne kadar iyi sonuç verirse versin, doğru ve yeterli ışık gerekli. Işığın tepeden değil, arkanızdan çekmek istediğiniz nesneye bakması lazım. Ama her zaman ve her noktada ideal ışık yakalamak mümkün olmayabilir. Böyle durumlarda akıllı telefonların kendi flaşlarından çok, "iBlazr" benzeri ek takılan pratik LED spotlar kullanabilirsiniz. Eğer dSLR türü bir makine kullanıyorsanız da polarize bir filtre lense daha fazla ışık almaya yarayacaktır.

2) Zamanlama Çok Önemli

İster tatil fotoğrafı olsun, ister harika bir manzara olsun zamanlama da en az ışık kadar önemli. Bazen iyi bir fotoğraf çekmek için biraz vakit harcayıp gün doğumunu veya gün batımını beklemek gerekebilir. Özellikle de derin gölgelerin ve altın rengi bir güneşin bu saatlerde vereceği dramatik efekt, en iyi manzara fotoğrafının etkisini bile birkaç katına çıkartabilir. Bu saatleri saptamak için "Golden Hour" (iOS) veya "Exsate Golden Hour" (Android) gibi özel uygulamalar kullanabilirsiniz.

3) Kendinizi de Çekin

Harika bir manzara buldunuz, ışık da doğru geliyor, bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz. Peki sizin orada olup o fotoğrafı çektiğinizin kanıtı nerede? Bir düşünün bakalım, içinde kendinizin olmadığı ne kadar çok tatil veya manzara fotoğrafı çektiniz. Ama eğer yanınızda bir tripod varsa bu iş çok kolay olabilir. Ama ağır ve büyük bir tripod yerine bir "GorillaPod" taşırsanız, cihazınızı bulabildiğiniz her türlü çubuğa veya çıkıntıya tutturabilir ve otomatik çekim ayarı ile kareye girme şansı yakalayabilirsiniz.

4) Tek Bir Lens Yeter

Fotoğraf çekmeyi seviyorsunuz belki ama profesyonel fotoğrafçılar gibi her yere 10 kiloluk makine ve lens çantası taşımak zorunda değilsiniz. Amatör dSLR fotoğraf makinesi kullananlar için çğunlukla bir ana lens yeterli olacaktır. Çoğu durum, manzara ve ışık için yanınızda ya 35mm veya 50mm bir lens bulundurmak işinizi görecektir. Belki birkaç tane filtre (polarize veya UV, skylight filtreleri) olursa, farklı görüntüler elde etmek mümkün olabilir.

5) Biraz Düzeltme İşe Yarar

Tatilden döndüğünüzde çektiğiniz fotoğrafların o kadar da harika olmadığını farkedebilirsiniz. Bir fotoğraf için saatlerce uğraşıp, farklı zamanlarda deneyip, tonla ayarda yüzlerce fotoğraf çekmediyseniz, belki de eve dönünce biraz oynama durumu kurtarabilir. Ücretli Photoshop, veya ücretsiz Paint.net benzeri bir imaj düzenleme programı kullanarak, fotoğraflarınıza efetler ekleyebilir, film emülasyon gibi ince ayarlarla güzelleştirebilirsiniz. Efektleri biraz incelemek size çok daha zengin ve canlı fotoğraflar olarak geri dönebilir. Böylece deneme yanılma ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Tabii işin bir de selfie tarafı var. Eğer selfie fotoğraf meraklısıysanız, kendinize uygun bir akıllı telefon almak çok işinize yarayabilir, bu linkteki önerimize bir bakabilirsiniz.

The post Daha Güzel Fotoğraf Çekmek İçin 5 İpucu appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Daha Güzel Fotoğraf Çekmek İçin 5 İpucu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement