Dünya'dan Uzaya Bir Buket Çiçek Var! - Son Dakika
Teknoloji

Dünya'dan Uzaya Bir Buket Çiçek Var!

Dünya\'dan Uzaya Bir Buket Çiçek Var!

Bitkilerin uzay amacı olan Exobiotanica gerçekleşti.

24.07.2014 11:53

Bitkilerin uzay amacı olan Exobiotanica gerçekleşti.

Makoto Azuma'nın geliştirdiği Exobiotanica adlı bu görevin amacı uzaya bitkiler yollamak ve Dünya'dan bu bitkileri gözlemlemeyi içeriyor.

Makoto Azuma ve arkadaşı John Powell gönüllü bir organizasyonun üyesi ve bu organizasyon tamamen uzay programları üzerine uzmanlaşmış bir ekipten oluşuyor. Uzayı Dünya'ya benzer bir hale bürüyerek tanıdığımız objelerle süslemek amacıyla yola çıkan ekip uzaya bir buket çiçek ile bonsai adında bir bitki yolladı. Bitkilerin yolculuğu sağ salim atlatabilmesi için hafif metallerden katmanlar yapıldı ve bitkiler bu katmanlara yerleştirildi. Her katman bir takip cihazına, kameraya, helyum balonuna ve paraşüte sahip.

15 Temmuz günü sabaha karşı 6.30 sularında 40 dakika arayla yollanan bitkiler helyum balonu yanana kadar 100 dakika seyahat ettiler ve 21.98 km yüksekliğe kadar çıktılar. Helyum balonunun yanması ile birlikte yaklaşık 40 dakika kadar düştüler. Ardından etkiyi azaltmak için paraşütler açıldı.

Daha sonra metal katmanlara ulaşıldı ancak bitkilere ulaşılamadı. Yeni bir projeden bahsedilmese de bu işe gönül vermiş bu insanların daha fazlasını elde etmek için yeni çalışmalar yapacaklarını tahmin etmek zor değil.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünya'dan Uzaya Bir Buket Çiçek Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement