Facebook Live'a İntihara Önleme Araçları Eklendi - Son Dakika
Teknoloji

Facebook Live'a İntihara Önleme Araçları Eklendi

Facebook Live\'a İntihara Önleme Araçları Eklendi

Sosyal medya uygulaması Facebook Live'a entegre edilecek yeni özellikle canlı yayın sırasında intihara kalkışan kişiye direkt ulaşabilme veya şikayet etme seçenekleri sunulacak.

02.03.2017 09:10  Güncelleme: 10:28

Sosyal medya uygulaması Facebook, intiharı önleme araçlarında yenilikler yaptığını duyurdu. Buna göre Facebook Live'a yeni özellikler entegre edildi. Yeni özellikle, canlı yayını takip edenlere canlı yayın yapan kişiye ulaşabilme ve şikayet edebilmenin yanı sıra, şikayetin ardından yol gösterici kaynaklar da sunulacak.

YOL GÖSTERME KONUSUNDA YARDIMCI OLACAKLAR

Facebook'un yaptığı yenilikler ile intihar önleme araçları artık Facebook Live'a entegre edilecek. Canlı bir video izleyen insanlara videoyu yayınlayan kişiye direkt olarak ulaşma veya videoyu şikayet etme seçenekleri sunulacak. Facebook, aynı zamanda video şikayet eden insanlara arkadaşlarına nasıl yardım edebilecekleri konusunda yol gösterici kaynaklar da sunacak.

Facebook Live'a İntihara Önleme Araçları Eklendi

CANLI YAYIN SIRASINDA EKRANDA ÇEŞİTLİ KAYNAKLAR OLACAK

Diğer yandan, canlı video yayını yapan kişinin ekranında da çeşitli kaynaklar belirecek. Yayın yapan kişi, bir arkadaşıyla iletişime geçmeyi, yardım hattına ulaşmayı veya ipuçlarını incelemeyi seçebilecek.

Facebook, intiharı önleme araçlarına ek olarak platformdaki insanların, ailelerinin ve arkadaşlarının desteği ile daha fazla insana destek vermeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji Facebook Live'a İntihara Önleme Araçları Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement