Fbı Ajanının Bilgisayarından 12 Milyon İphone Sahibinin Bilgisi Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

Fbı Ajanının Bilgisayarından 12 Milyon İphone Sahibinin Bilgisi Çıktı

Fbı Ajanının Bilgisayarından 12 Milyon İphone Sahibinin Bilgisi Çıktı

Hacker grubu AntiSec, ele geçirdiği 12 milyon iPhone kullanıcısının kişisel bilgilerinden 1 milyonunu, kritik bilgileri çıkartarak yayınladı.

04.09.2012 15:00

Gökhan Menge - - Adını yakından bildiğimiz Anonymous ve Lulzsec ekiplerinin bir nevi ortaklık içine girip, daha da tehlikeli bir hacker grubu oluşturduklarını sizlere daha önce duyurmuştuk. Ülkemizde de devlet sitelerine saldıran AntiSec isimli bu grup, otoritelere saldırmaya devam ediyor. Fakat bu kez ele geçirdikleri bilgileri çok dikkat çekici.

AntiSec grubu geçtiğimiz günlerde tam 1 milyon Apple UDID (Unique Device Identifier - Tekil Cihaz Tanımlayıcısı) yayınladı. Her Apple cihazı için tek olan ve cihazları birbirinden ayıran bu numara, geliştiricilerin uygulamaları ile ilgili bilgi almalarını sağlıyor. Fakat bu numaralar yanında aynı listede telefonu kullanan kişilerin isimleri, adresleri gibi kişisel bilgileri bulunuyor. Grubun en ilginç iddiası da bu bilgilerin bir FBI ajanından çalındığı. Hatta oldukça fazla ayrıntı veriyorlar bu konu ile ilgili.

Hacker grubu AntiSec, tam 12 milyon kişinin bilgisini, bir FBI ajanı olan Christopher K. Strangl'ın Dell Vostro model dizüstü bilgisayarından çaldığını belirtiyor. Bir Java açığı sayesinde girilen cihazda "NCFTA_iOS_devices_intel.csv" adındaki dosyada bulunan 12 milyon kişinin kişisel bilgilerinin ne amaçla tutulduğu ya da FBI'ın bu bilgilere nasıl ulaştığı bilinmiyor. Fakat iddialar FBI'ın iPhone kullanıcılarını bu sayede kolayca izlediği yönünde.

AntiSec'in elindeki bilgiler ile bu 12 milyon cihaza isterse uzaktan erişebileceği de iddialar arasında. Apple ya da FBI'dan konu ile ilgili bir cevap gelirse sizlerle paylaşacağız.

Gökhan Menge - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Fbı Ajanının Bilgisayarından 12 Milyon İphone Sahibinin Bilgisi Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement