Google'dan Almanya'nın Kararına Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Google'dan Almanya'nın Kararına Tepki

Google\'dan Almanya\'nın Kararına Tepki
15.05.2013 11:10

Almanya’da federal mahkemenin, Google'ın ‘otomatik kelime önerme’ özelliği yüzünden yargılandığı davada şirket aleyhinde karar verilmesine ünlü arama motorundan tepki geldi.

Google'dan yapılan açıklamada cezaya söz konusu olan karardaki otomatik kelime önerme özelliğinin Google tarafından değil, kullanıcılar tarafından yapılan aramalar baz alınarak öngörüldüğü ifade edildi.

İşte Google'ın o açıklaması:

“Alman Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karar bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Autocomplete olarak adlandırdığımız “otomatik tamamlama” özelliğinin görüntülediği sözcükler Google tarafından değil, daha önceki kullanıcılar tarafından yapılan aramaları temel alan bir bilgisayar algoritması tarafından tahmini olarak öngörüldüğünden, bunlardan Google’ın sorumlu tutulmaması gerektiğine inanıyoruz. Alınan kararı kapsamlı olarak incelemek için yazılı dokümanların tarafımıza ulaşmasını bekliyoruz.”

ALMANYA'DA BİR İŞADAMI GOOGLE'I DAVA ETMİŞTİ

Almanya’da federal bir mahkeme, arama motorundaki ‘otomatik kelime önerme’ özelliği yüzünden yargılandığı davada Google şirketi aleyhinde karar verdi. Almanya’da bir işadamı, arama kutucuğuna adını yazdığında sistemin adının yanında ‘sahtekâr’ kelimesini önerdiği için Google’a dava açmıştı. Mahkeme, şirketin bu hizmetini yeniden gözden geçirmesi gerektiğine hükmetti.

Kaynak: Star

Son Dakika Teknoloji Google'dan Almanya'nın Kararına Tepki - Son Dakika


Advertisement