Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor

Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor

Google, yapay zeka departmanının başında olan Demis Hassabis'in açıklamalarına göre yakın zamanda büyük bir yapay zeka girişimi yapmayı planlıyor. Şirketin yapay zeka projelerine toplamda 100 milyar doların üzerinde yatırım yapabileceği belirtiliyor. Bu hamlenin, Microsoft'un 2028 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı süper bilgisayara karşı rekabeti kızıştırması bekleniyor. Google'ın yapay zeka alanında sektördeki rakiplerinden daha kabiliyetli olduğu düşünülüyor ve bu teknolojinin insan aklının sınırlarını aşabileceği iddia ediliyor. Google'ın yapay zeka projeleri ve gelişmeleri merakla bekleniyor.

19.04.2024 21:09

Son dönemin gündemden düşmeyen şirketlerinden Google, yakın zamanda devasa bir yapay zeka yatırımı ile karşımıza çıkabilir. Firmanın yapay zeka departmanının başında olan Demis Hassabis yaptığı açıklamada, oldukça kısa bir süre içinde büyük bir yapay zeka girişimi daha yapabileceklerini duyurdu.

Microsoft'un 2028 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı 100 milyar dolarlık süper bilgisayarına karşı yapılacağı düşünülen hamlenin, şimdiden teknoloji dünyasında taşları yerinden oynatması bekleniyor. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

Google, bu kez yapay zeka projeleri ile gündemde

Sözlerine oldukça iddialı bir şekilde devam eden Hassabis, zaman içinde yapacakları toplam yatırımın 100 milyar dolar barajını aşabileceğini öne sürdü. Yapay zeka alanında sektördeki rakiplerinden daha kabiliyetli olduklarını düşündüğünü belirten yönetici, insanlığın bu alanda kendini daha da geliştirmesi için her şeyi yapacaklarını söyledi. Ayrıca bu teknolojinin gelecekte insan aklının sınırlarını aşabileceği bile iddia edilmekte.

Geçtiğimiz haftalarda dünyanın ilk ARM tabanlı bulut işlemcisi Axion'u da bünyesine katan Google, böylece yapay zeka eğitimini çok daha verimli ve pratik hale getirmeyi amaçlıyor. Şu an için ChatGPT'ye rakip olabilecek seviyede bir ürün ortaya koymayan şirketin, gelecekteki planları merakla bekleniyor. Tüm bu gelişmelerin, günün sonunda kullanıcıların yararına olmasını umuyoruz.

Google Haritalar'dan elektrikli araç sahiplerine müjde!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google yeni yapay zeka projelerinde başarılı olabilecek mi? Siz güncel olarak hangi Google uygulamalarını kullanıyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement