Hiç Kullanmadığınız 5 Farklı Web Tarayıcısı - Son Dakika
Teknoloji

Hiç Kullanmadığınız 5 Farklı Web Tarayıcısı

Hiç Kullanmadığınız 5 Farklı Web Tarayıcısı

Kaç farklı web tarayıcısı biliyorsunuz? Peki bilgisayarınızda her gün kaç tane farklı web tarayıcısı kullanıyorsunuz?Çoğu kişi beş büyük ve popüler web tarayıcısı markasını bilir. Bunlar harf sırasıyla Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari ve Opera. Büyük tarayıcıların hepsi tonla ana özelliğe ve bazıları da kendilerini diğerlerinden ayıran bazı başka yeteneklere sahip. Chrome, Firefox ve Opera bu listede eklentilerin zenginliği ile öne çıkıyor.

26.08.2014 22:01

Kaç farklı web tarayıcısı biliyorsunuz? Peki bilgisayarınızda her gün kaç tane farklı web tarayıcısı kullanıyorsunuz?

Çoğu kişi beş büyük ve popüler web tarayıcısı markasını bilir. Bunlar harf sırasıyla Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari ve Opera. Büyük tarayıcıların hepsi tonla ana özelliğe ve bazıları da kendilerini diğerlerinden ayıran bazı başka yeteneklere sahip. Chrome, Firefox ve Opera bu listede eklentilerin zenginliği ile öne çıkıyor.

Chrome'un arkasında Google, Internet Explorer'ın ardında Microsoft ve Safari'nin ardında da Apple var. Yani bu büyük markalar, kullanıcının gönlüne yerleşmek için her alanda olduğu gibi web tarayıcılarında da kapışıyor. Firefox açık kaynaklı ve Opera ise kar amacı götmeyen bir kurum tarafından geliştiriliyor.

Peki bu beşli dışında neler var diye hiç merak ettiniz mi? Aşağıda göreceğiniz beş farklı web tarayıcının hepsi özel bir iş için kullanılıyor. Eğer ilginizi çektiyse indirip denemesi bedava.

Güvenlik İsteyenlere: WhiteHat Aviator

Eğer internette tamamen gizlilik, takip edilmemek ve kişisel verilerinizin toplanmamasını istiyorsanız, oldukça özelleşmiş bir web tarayıcısı kullanmalısınız. WhiteHat Aviator da bunlardan biri. Bu tarayıcı bilgisayarınıza sızmaya çalışan çoğu zararlı kodu otomatik engelliyor, reklamları kapatıyor, otomatik çalışan videoları durduruyor ve genel olarak girdiğiniz web sayfalarındaki hiçbir özel kod, sizin bilginiz olmadan çalışamıyor. Ayrıca Aviator tarayıcı "Incognito" modundayken webde dolaştığınız sürede bıraktığınız tüm izleri de siliyor.

Medya İndirme Meraklılarına: Citrio

Citrio her türlü medya indirme için kullanabileceğiniz, indirme hızlarını gözle görülür şekilde artırabilen bir web tarayıcı. İçine gömülü bir indirme programı, Bittorent alıcısı, proxy değiştirici ve video kaydedici var. Takılı kalmış veya durmuş indirmelerinizi devam ettirmenize imkan tanıyor ve dosyalarınızı indirdiğiniz lokasyona göre ek bağlantılar açarak indirme işlemini hızlandırabiliyor.

Çok Az Yer ve Kaynak Kaplasın İstiyorsanız: Midori

Eğer eski bir bilgisayarla çalışıyorsanız veya geçici olarak düşük güçlü bir dizüstü ile boğuşmak durumunda kaldıysanız, büyük web tarayıcılarının hepsi zayıf bilgisayarınızı kaynak kullanımı açısından zorlayacaktır. Midori ise sadece web gezintileri, e-postalara bakma ve sosyal medya işleri için kullanabileceğiniz, çok az kaynak isteyen bir web tarayıcı. Hem Linux hem de Windows versiyonu bulunan Midori'yi indirip, bir USB'de yanınızda taşımanızı öneriyoruz.

Oyun Oynamayı Sevenler İçin: Coowon

Coowon online oyunlar düşünülerek özellikle tasarlanmış bir web tarayıcı. Çoklu pencere özelliği ile aynı anda birden fazla oyuna kayıt olabilir, Logitech veya Xbox oyun gamepad'lerini tarayıcıya tanıtabilir ve patron geldiğinde "Boss" butonuna acilen basıp çalışıyor gibi yapabilirsiniz. Tabii o gamepad'i nereye saklayacağınıza emin değiliz.

Görsel Arama Yapmak İsteyenlere: SpaceTime3D

SpaceTime3D aslında tam bir web tarayıcı sayılmaz, daha çok bir program ama özel bir web tarayıcı gibi çalışıyor. Google'da aradığınız herhangi bir konu için gelen tüm sonuçların linklerine tek tek tıklayarak gidip bakmaktansa, SpaceTime3D ile hepsini birer önizleme modunda inceleyebiliyorsunuz. Böylee hem verimliliğiniz artıyor, hem de zamandan kazanmış oluyorsunuz, web'de bol araştırma yapanlar bunu bir deneyebilir.

The post Hiç Kullanmadığınız 5 Farklı Web Tarayıcısı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Hiç Kullanmadığınız 5 Farklı Web Tarayıcısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement