Hotfile.com Kapatıldı! - Son Dakika
Teknoloji

Hotfile.com Kapatıldı!

Hotfile.com Kapatıldı!

Daha önce MegaUpload, telif hakları sebebiyle mahkemeye verilmiş, haksız kabul edilmesinin ardından da sitenin kapatılması kararı verilmişti.

05.12.2013 17:30

MegaUpload dışında kapatılan birçok paylaşım sitesi bulunuyor. Bunlardan bir yenisi de bir diğer dev paylaşım sitesi Hotfile oldu. Henüz oldukça yeni olan kararla birlikte artık Hotfile.com'a giren kullanıcılar, aşağıdaki görselde yer alan mesajla karşılaşıyorlar.

A

Site aslında tam olarak kapatılmış değil, hala yasal içeriğe ulaşmak mümkün. Ancak yakın bir zaman içinde tehlikeli içeriklerin paylaşılması durumunda, akıbeti MegaUpload'a benzeyebilir.

Konuyla ilgili olarak Ekşi Sözlük ve Pilli Network Avukatı Başak Purut, şu açıklamayı yaptı:

Dosya paylaşım sitesi açmak ve işletmek, aslında yasal bir girişim. Ancak, iş modelinin ağırlıklı olarak korsan paylaşıma yakınlaşması durumunda, telif haklarına sahip olan şirketlerin başvuruları sonucunda, resmi kurumların yaptığı denetlemelerde elde edilen verilerle bu karara varılabiliyor. İşletmelerin, içerikleri denetleme konusunda kullanıcı haklarını ve özgürlüklerini de koruyarak, hem eser sahipleri hem de resmi kurumlarla yakın çalışması, bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Kaynak: Technomonde.com

Son Dakika Teknoloji Hotfile.com Kapatıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement