HTC Desire 820 IFA'da tanıtıldı. 816'nın yerini alan telefon ülkemizdeki kullanıcıların beğenisine sunuldu. İnceleme konuğumuz olan 820'yi tepeden tırnağa kadar inceledik. Lafı daha fazla uzatmadan cihazın neler sunduğuna birlikte bakalım.
Klasik HTC tasarım dili
Tayvanlı şirket One M7'le birlikte telefonlarındaki tasarımda ortak bir dile geçti. Evet Desire ve One serisi arasında tasarımda farklılıklar var, ancak temel olarak HTC'nin benimsediği hatları sunuyorlar. Desire 820 için de durum bu şekilde. Telefon çift renge sahip, bana gelen cihaz mavi ve beyaz renkte. Ana kamera ve flaşın çevresinin, düğmelerin, cihazın kenarlarının ve arkadaki HTC yazısının mavi renkle olması gayet hoş bir görünüm sağlıyor.
Yüksek çözünürlüklü videoyu izlemek için buraya tıklayın.
5.5 inç'lik telefonun aslında phablet'in demeliyim kasası plastik ve yekpare. Kaliteli bir görünüşü var, fakat kasa biraz kaygan, cihazın büyüklüğüyle birleştiğinde elden kayabiliyor. Bu açıdan dikkat etmek gerekli. Telefonun sol tarafında kapakçık altında sim ve microSD kart girişleri var. Kapakçığı açması ve kapatması kolay, ama kapak kopacakmış gibi hissiyat verdi bana. Güç ve ses düğmeleri sağ üst kenarda üste konumlandırılmış. Düğmeler sert değil yumuşak, bu yüzden rahatlık sunuyorlar. Ancak güç düğmesine basarken çok çok hafif bir boşluk hissettim, bana gelen test cihazında böyleydi en azından. Üst tarafta kulaklık alt tarafta ise USB girişi var. BoomSound hoparlörler her zamanki gibi ön kısımdaki yerlerini almış durumdalar. Ancak ekranın kenarlarındaki siyah çerçeve, HTC logosu ve sanal tuşlar yine ekranı küçültüyor.
#Sayfa#
Ekran nasıl?
Cihazda 5.5 inç'lik 1280x720 çözünürlüğünde LCD ekran var. Tabii şu başta bahsettiğim HTC logosu ve sanal tuşlarla birlikte 5.5 inç'lik boyut 5 inç'e inmiş. PPI değeri ise 267. Bu PPI değeri çok keskinlik sunmuyor, ama kabul edilebilir. Genel olarak ekran ideal, ama birazcık soğukluk var. Renk, kontrast, parlaklık gibi konularda kesinlikle iyi. Bununla birlikte güneş altında da gözüküyor, ama parlaklığı biraz açmak gerekli. Dokunmatik performansı ise yüksek.
Donanım ve yazılım bulmacası
Desire 820'nin öne çıkan özelliklerinden biri ise 64 bitlik ilk 8 çekirdekli telefon pardon phablet olması. Cihazın kalbinde Snapdragon 615 sistem çipi yatıyor. Bu çipte 8 çekirdeğin hepsi Cortex-A53. Fakat 4 tane A53 1.5 GHz'de, geri kalan 4 tanesi ise 1 GHz'de çalışıyor. Yongada Adreno 405 GPU'su var. 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı ise yongaya eşlik ediyor. depolama alanının 9.2 GB'ı kullanıcıya bırakılmış, geri kalansa Android 4.4.4 işletim sistemi ve Sense arayüzüne ait. Bu arada 128 GB'a kadar microSD kart desteğinin olduğunu da belirteyim.
Sense 6 arayüzüyle birlikte Desire 820 son derece akıcı. Rutin kullanımda cihaz uçuyor. Daha önce kullandığım One M8'de de arayüzden son derece memnundum. 820'de Facebook, Twitter, Instagram gibi normal uygulamaları açması ve uygulamadan ana ekrana geri dönmesi hızlı. Arayüzün güzel optimize edilmesi telefonun hızlı olmasını sağlıyor. HTC'nin Sense 4, 4.1 ve 4+ sürümlerini pek beğenmiyordum. Bazı sorunlarla karşılaşmıştım. Ancak Sense 5'le birlikte şirket ciddi olarak arayüzü sağlam toparladı. Sense 6 da doruk noktası oldu. Klasik olarak Sense arayüzünde BlinkFeed'ten haber kaynaklarına ve sosyal ağlara bakabilirsiniz. HTC Guide, HTC Yedekleme, Zoe gibi uygulamalar Tayvanlı şirketin kullanıcılara sunduğu kendi yazılımları. Zoe'yi bilmeyenler için kısaca açıklayayım, bu uygulama cihazınızda bulunan videoları ve fotoğrafları kullanarak, bunları vurgulayan videolar oluşturmayı sağlıyor.
#Sayfa#
Gelelim işin benchmark ve oyun tarafına. 820 normal grafikli oyunlarda gayet başarılı. Temple Run, Subway Surfers gibi oyunları akıcı oynatıyor. Dead Trigger 2, Modern Combat 5 gibi ağır grafikli yapımlarda ise biraz tekleme yapıyor, özellikle grafik ayarlarını yükseltince. AnTuTu ve Geekbench 3 de olmazsa olmazlardan.
Kamera detayları
Desire 820'nin kuvvetli olduğu noktalardan biri kameraları. Arkada tek LED'li flaşın olduğu 13 MP ana kamera, önde ise özçekimler için 8 MP kamera var. Kamera uygulamasını başlatınca temiz bir arayüz karşınıza geliyor. Ayarların düğmelerin yeri belli, derli toplu. Ön kamera, çift çekim arasında geçiş yapması kolay. Bunun için ekranı sağa veya sola kaydırmak yeterli. Tüm modlara ise ekranın sağ alt köşesinde bulunan kare düğmeden ulaşabilirsiniz.
Desire 820 fotoğraf konusunda yetenekli bir cihaz. Genel olarak fotoğraflar kaliteli. Tonlama, iyi pozlama, doğal korunmuş detaylar kameranın yeteneğinden kaynaklanıyor. Ancak birkaç fotoğrafta renkler biraz eksik çıkmıştı. Gece çekimlerinde ve düşük ışıklı ortamlarda da kamera performansı memnun edici. Özçekim veya diğer adıyla selfie kamerası da kaliteli.
#Sayfa#
Pil kullanımı
HTC, 820'de 2600 mAh'lık pil kullanmış. Parlaklık orta seviyede Facebook, Instagram, Twitter gibi klasik uygulamaların kullanımları, radyo, biraz video izleme, dışarıdayken mobil bağlantı açık, iş yerinde ise WiFi açık olmak üzere kullandım. Bu kullanımla 820'nin pili akşam eve geldiğimde genelde %25-30 arası kalıyordu. Arada oyun oynadığımda ise pil yüzdesi %15'lere kadar düştü. Kısaca cihazın pili 1 gün rahatlıkla gidiyor. Kendi yaptığım video testinde 820'nin şarjı 9 saate yakın bir zaman dayandı. Tabii ki daha fazla oyun oynamak veya mobil bağlantıyı sürekli kullanmak pil süresini düşürebilir. Bunun haricinde phablet'te güç tasarruf modu ve üstün güç tasarruf modu var. Normal güç tasarruf modu açıkken işlemci, ekran, titreşim ve veri bağlantısı noktalarına eğiliyor ve daha uzun süre kullanım sağlıyor. Üstün güç tasarruf modu ise ekranı karartıyor ve temel işlevlerin kullanılmasını sağlıyor. Kısaca çok acil bir durum oldu ve şarjınız çok az diyelim. Üstün güç tasarruf moduyla Desire 820'yi daha uzun süre kullanabilirsiniz.
HTC Desire 820'ye ses performansı konusunda diyecek fazla bir sözüm yok. BoomSound hoparlörler daha önce kendini kanıtlamıştı. Yine kalitelerinden ödün vermiyorlar. 820'nin yanında gelen kulaklıklar ise orta şekerli.
Sonuç olarak genel manada Desire 820'den memnun kaldım. Rutin kullanımda performansı, ana ve ön kamerası gayet iyi. Tasarımda özellikle çift renk hoş bir görsellik sunuyor. Ama şu logo ve siyah çerçeve beğenmediğim kısımlar. Fiyatının da biraz daha düşük olması daha iyi olurmuş.
Son Dakika › Teknoloji › Htc Desire 820 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?