Intel çalışanlarından birinin Cyrptome.org isimli sitede yayınladığı mesaj, Intel ile ilgili dedikoduların yeniden gün yüzüne çıkmasına sebep olacağa benziyor:
Intel'de çalışmaya başlayalı 31 sene oldu. İlk girdiğim zamanlarda 'artıklık' özelliğine sahip ilk DRAM'ler üretiliyordu. Bu özellik sayesinde 'satırlar' ve 'üstunlar' arasında depolama elemanlarının takası ya da potansiyel engellemeler oluşturulabiliyordu. Bu sayede çeşitli yongaların randımanları artırılıyordu. Özellikle hata tanımlama uygulamaları geliştirilerek, görünmeyen problemlerin ortaya çıkması sağlandı. Modern flash ROM'lar da aslında uzun bir süredir benzer özelliklere sahip. Bu ROM'lar içinde aslında gizli depolama alanları bulunuyor. Bazı alanlar otomatik olarak aktifleştiriliyor. Ortalama 5 volttan fazla elektrik akımının geldiği durumlarda aktifleştirme/pasifleştirme gibi durumlar ortaya çıkıyor. Daha önceden tanımlanmış olan verilerin de okuma ve yazma kombinasyonlarının okunması gibi bir durum da söz konusu. Bu özelliklerin ne işe yaradıklarını bugüne karar araştırdım durdum. Sonunda, ne işe yaradıklarını çözümledim.
Intel bugün ilginç bir yaratık olarak karşımıza çıkıyor. Oregon'da (belki bir de California'da) gizli bir underground tesise sahip. Bu tesiste çeşitli istihbarat çalışmaları yapılıyor. Intel içindeki ufak birimlerden bazılarında çalışanlar da bu tesisin varlığından haberdarlar.
Burada CPU hassasiyetini ayırarak yeterli içerimini oluşması yönünde araştırmalar yapılıyor. Ayrıca yine donanım seviyesinde herhangi bir suistimal olup olmadığı da araştırılıyor. Burada USGOV için TS/SCI projelerinde de çalıştılar.
Doğuda, güç (ve ayrıca ilginç perimeter kontrolleri)
Batıda, underground TS tesislerine yer altı tünellerinden erişiliyor. Bu tüneller ana kompleksin altındaki park alanına kadar uzanıyor.
Son Dakika › Teknoloji › Intel'in Gizli Yeraltı Tesisleri mi Var? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?