İpad İçin Youtube Uygulaması Yayınlandı - Son Dakika
Teknoloji

İpad İçin Youtube Uygulaması Yayınlandı

İpad İçin Youtube Uygulaması Yayınlandı

Apple’ın iOS 6′daki hamlesiyle cihazlarından çıkardığı YouTube uygulaması geri döndü. Google bugün tüm iOS cihazlarıyla uyumlu YouTube uygulamasını yayınladı Android’in iş ortaklarıyla yaşadığı patent savaşı ...

06.12.2012 08:00

Apple'ın iOS 6′daki hamlesiyle cihazlarından çıkardığı YouTube uygulaması geri döndü. Google bugün tüm iOS cihazlarıyla uyumlu YouTube uygulamasını yayınladı

Android'in iş ortaklarıyla yaşadığı patent savaşı ve yaşanan sürtüşmeler Apple'ın stratejilerine etki etmeye başladı. Şimdilerde işlemci üretiminde Samsung'la olan ortaklığını sonlandırmayı düşünen firma, iOS 6′yı kullanıcılara sunduğunda Google Maps ve YouTube uygulamalarını da "sürgüne göndermişti". Özellikle harita konusunda yaşanan başarısızlık bu hamlenin kullanıcılardan tepki görmesine sebep oldu ve Google'dan uygulamaların yeni versiyonu beklenmeye başladı.  Bugün itibariyle iPad için YouTube sürgünden geri dönüyor.

iOS'un içinde sabit gelen uygulamalardan biri olmayan YouTube, artık App Store'dan indirilerek kullanılıyor. Fakat iPhone sahipleri bu uygulamayı yükleyebiliyor olsa da iPad için YouTube bulunmuyordu. Google, bugün yaptığı açıklamayla yenilenen YouTube uygulamasının kullanıcılara sunulduğunu duyurdu. Yeni YouTube'un en dikkat çekici yanı iPad ve iPhone 5 uyumlu olması. Yani iPad kullanıcıları video izlemek için Safari üzerinden YouTube'a girmek zorunda kalmayacak. Zira bu yöntemle bazı videolar sorun yaşatıyordu. Bunun yanında oynatma listesi düzenleme, tıklanabilir linkler gibi özelliklere sahip olan YouTube uygulamasının hızı da artırılmış.

YouTube uygulaması App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Google'ın sürgünde olan diğer uygulaması Google Maps'in de yakında iOS cihazlarına geri dönmesi bekleniyor.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji İpad İçin Youtube Uygulaması Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement