İpad Satışlarında Azalma ile Tablet Pazarı Yavaşlıyor - Son Dakika
Teknoloji

İpad Satışlarında Azalma ile Tablet Pazarı Yavaşlıyor

İpad Satışlarında Azalma ile Tablet Pazarı Yavaşlıyor

IDC'nin raporuna bakılırsa, 2014 yılı tablet pazarındaki satışların en hızlı yavaşladığı yıl olarak tarihe geçmek üzere.Uluslararası araştırma firması International Data Corporation (IDC) 2014 tablet pazarı ile ilgili yayınladığı raporda, bu senenin tablet pazarının en hızlı yavaşladığı yıl olduğunu açıkladı.

26.11.2014 21:57

IDC'nin raporuna bakılırsa, 2014 yılı tablet pazarındaki satışların en hızlı yavaşladığı yıl olarak tarihe geçmek üzere.

Uluslararası araştırma firması International Data Corporation (IDC) 2014 tablet pazarı ile ilgili yayınladığı raporda, bu senenin tablet pazarının en hızlı yavaşladığı yıl olduğunu açıkladı. 2013'deki pazar büyüme oranı %52.3 iken, 2014 yılı tablet pazarı büyüme oranı sadece %7.2 olarak belirlenmiş.

Tablet bilgisayar pazarının -özellikle ABD'de- lideri hala Apple ama dev teknoloji firması pazarın yavaşlamasından en çok etkilenen firma aynı zamanda. Tam tersi taraftan bakınca, Apple'ın tablet satışlarının azalması, tablet pazarını direk etkileyen bir durum haline geliyor.

IDC bu ani yavaşlamanın sebebini iki şey bağlıyor. Birincisi tabletler akıllı telefonlara göre daha güçlü cihazlar olduğu için, tablet kullanıcıları cihazlarını daha geç değiştiriyorlar. Bir kullanıcının tabletini değiştirmesi 3-4 yılı bulabiliyor. İkinci konu ise phablet kategorisindeki 5 inç ve üzeri akıllı telefonların piyasaya sunulması ve satışındaki artış. Kullanıcılar önceden tabletleri ile yaptıkları bir sürü şeyi artık daha büyük ekranlı telefonlarında yapıyorlar. Oyun oynamak, internet ve dergi/kitap okumak bunların başında geliyor.

Pazarı karıştıran bir başka faktör de "ikisi bir arada" denilen, hem dizüstü bilgisayar, hem de tablet olabilen hibrid cihazlardaki artış. Microsoft'un Surface 3'ü başta olmak üzere, üretici firmaların bu ara bölgeye yaptıkları çıkışlar tablet kullanıcılarıın kafasını karıştırıp saf tablet cihazlardan yavaş yavaş uzaklaşmalarınıa sebep oluyor. Tabii buradaki yükseliş direk olarak en belirgin marka olan Microsoft'a yarıyor.

Acaba tabletler yerini hızla aldıkları Netbook bilgisayarlar gibi ortadan kaybolup, yerlerini phabletlere mi bırakacak? Birkaç sene içinde bu sorunun cevabını alacağız.

Ama bu arada pazarda yeni ürünler de görmüyor değiliz, eski Nokia çalışanlarının kurduğu Jolla firmasının tableti de bunlardan biri.

The post iPad Satışlarında Azalma ile Tablet Pazarı Yavaşlıyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İpad Satışlarında Azalma ile Tablet Pazarı Yavaşlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement