İphone 6s'te Force Touch Özelliğinin İşaretleri - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6s'te Force Touch Özelliğinin İşaretleri

İphone 6s\'te Force Touch Özelliğinin İşaretleri

WWDC'den sonra dedikodu kazanları daha fazla fokurdamaya başladı.

09.06.2015 16:17
Hasan Uğur Nayır - -

iOS 9 ve OS X El Capitan dün resmen tanıtıldı. Her iki işletim sistemi bir önceki nesile göre daha fazla performans ve stabiliteye yönelik. Bununla birlikte farklılıklar da kendini belli ediyor. Hatırlarsanız Apple Watch'taki düşük güç modunun veya Siri arayüzünün iOS'ta olacağı iddia edilmişti. Dünkü etkinlikle birlikte bu iddialar doğrulandı.


iOS 9 doğrulandı


Apple, OS X El Capitan'ı duyurdu


iOS 9, iPhone 6s ve 6s Plus hakkında ne anlatıyor?


Apple aşina isimsiz kaynaklara göreyse Siri arayüzünün ve düşük güç modunun olması, iPhone 6s ve 6s Plus'ta Apple Watch'taki bazı teknolojilerin kullanılacağının en büyük kanıtı. Kaynaklar Force Touch ve 7000 serisi alüminyumun (Apple Watch Sport modelindeki alüminyum) yeni nesil iOS cihazlarda, yani diğer bir deyişle iPhone'larda ve iPad'lerde olacağını belirtiyor. Aslında bu iddialar eski raporları tekrardan teyit ediyor.


Apple Watch'taki SiP (System in Package/Paket sistem) çözümüyle alakalı herhangi bir gelişme yok. Eski defterleri karıştırırsak China Times, 6s ve 6s Plus'ta basitleştirilmiş devre kartı ile paket sistemin kullanılacağını iddia etmişti. Daha sonra sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapor ise 6s'te SiP'in yer almayacağını vurgulamıştı. Paket sistem yani SiP içinde uygulama işlemcisi, bellek, destek işlemciler ve sensörler gibi bilşenler bulunuyor. Kısaca tüm bileşenler tek bir merkezde toplanıyor. Böylece PCB dediğimiz baskılı devre kartına gerek kalmıyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6s'te Force Touch Özelliğinin İşaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement