Kendini Bir Bilgisayar ile Kutuya Kapatıp Kargolayan Adam - Son Dakika
Teknoloji

Kendini Bir Bilgisayar ile Kutuya Kapatıp Kargolayan Adam

Kendini Bir Bilgisayar ile Kutuya Kapatıp Kargolayan Adam

Bir performans ve video sanatçısı olan Jordan Wayne Long, son çalışmasında yanına bir bilgisayar ve Lord of the Rings oyununu alıp kendini kargolatacak.

15.08.2014 17:00

Bir performans ve video sanatçısı olan Jordan Wayne Long, son çalışmasında yanına bir bilgisayar ve Lord of the Rings oyununu alıp kendini kargolatacak.

Jordan Wayne Long ilginç uğraşıları olan bir kişi. Bir performans sanatçısı olarak kendini iplerle karşıt ağırlıklara asmak, iple arabaya kendini çektirerek yerlerde sürünmek, karton kutulardan tuhaf enstelasyonlar yapmak, kendini yumruklatıp hissettiklerini videoya çekmek gibi işlerle uğraşıyor. Yani hayatı orijinal fikirlerle dolu.

İşte bunlardan biri de kendisini büyük bir kutuya bir bilgisayar, su, yiyecek, genel ihtiyaçlar ve Lord of the Rings oyunu ile beraber kapatıp, Arkansas'dan Oregon'a kargolatmak. Bir hafta sürecek bu yolculuk için testlerini önce stüdyosunda bir kutuda yapmış. Kutuda rahat edeceği bir pozisyon ayarlamak biraz zaman almış ama nihayetinde yolculuğa hazır gibi görünüyor.

Long bu projesini, PTSD (Post Traumatic Stress Disorder – Travma Sonrası Stres Bozukluğu) incelemesi için gerçekleştireceğini söylüyor. PTSD rahatsızlığından muzdarip kişilerde görülen kendini online topluluklara ve oyunlara kaptırma gibi kaçış mekanizmalarını inceleyen Long, bunu deneyimlemek için kutuda geçirdiği bir hafta boyunca devamlı bilgisayar ile Lord of the Rings isimli online MMO oyunu oynayacakmış.

Long kutuda geçirdiği zamanı blog web sitesinde ve Twitter hesabında dokümante edecek. Bu deneyin sonuçları ile ne yapmayı planladığı çok açık değil ama performans sanatçılarının her zaman ilginç fikirleri olduğu kesin. Long'un blog sitesine buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

The post Kendini Bir Bilgisayar ile Kutuya Kapatıp Kargolayan Adam appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Kendini Bir Bilgisayar ile Kutuya Kapatıp Kargolayan Adam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement