Lockheed Martin'den Yeni Süpersonik Yolcu Jeti - Son Dakika
Teknoloji

Lockheed Martin'den Yeni Süpersonik Yolcu Jeti

Lockheed Martin\'den Yeni Süpersonik Yolcu Jeti

Efsane süpersonik yolcu jeti Concorde'dan sonra, ilk kez Lockheed Martin benzeri bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

05.12.2014 23:20

Efsane süpersonik yolcu jeti Concorde'dan sonra, ilk kez Lockheed Martin benzeri bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sivil havacılık tarihi başarılar ve rekorlarla dolu. Hep daha yükseğe çıkmak, daha hızlı gitmek ve daha ileriye gitmek isteyen bilimadamları ve mühendisler bize müthiş uçak tasarımları sunuyorlar. Airbus'ın kokpitsiz uçak tasarımı veya Boeing'in inanılmaz manevralar yapan 787-9 modeli gibi örnekler uçmayı seven herkesi heyecanlandırıyor.

Bu firmalardan bir diğeri ise Lockheed Martin. Ünlü firma, ABD'nin iki ucundaki New York ve Los Angeles şehirleri arasında sadece 2,5-3 saatte yolculuk yapacak yeni bir süpersonik yolcu jeti tasarlamakla meşgul. Şu andaki en hızlı uçak bu mesafeyi ancak 5 saatten biraz uzun sürede tamamlayabiliyor.

Fransızların ünlü Concorde yolcu jetinden beri süpersonik uçuş hep bir hayal oldu. Concorde, yüksek hızlarda oluşturduğu ses dalgasının, üzerinden geçtiği yerleşim yerlerinde yarattığı zararlardan dolayı görevden alınmıştı. İşte Lockheed Martin firmasının N+2 kodlu süpersonik uçağı bu sorunu aşabilmek için özellikle tasarlanıyor. N+2 modeli 80 yolcu taşıyacak ve kanatların altındaki iki jet motoruna ek olarak, ses patlamasını engellemek için gövdenin üzerinde de bir motor bulunduracak.

Bakalım Lockheed Martin'in üreteceği süpersonik jette de orijinal Nintendo Game Boy oyunları oynayabilecek miyiz?

The post Lockheed Martin'den Yeni Süpersonik Yolcu Jeti appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Lockheed Martin'den Yeni Süpersonik Yolcu Jeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement