Londra Olimpiyatları, Nbc'de İzlenme Rekoru Kırdı - Son Dakika
Teknoloji

Londra Olimpiyatları, Nbc'de İzlenme Rekoru Kırdı

Londra Olimpiyatları, Nbc\'de İzlenme Rekoru Kırdı

Uzun süredir beklenen olimpiyatlar, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen görkemli bir açılış seramonisiyle başladı. Birçok farklı ülkeden yüzlerce sporcunun...

31.07.2012 02:30

Mahmut Saral - - Uzun süredir beklenen olimpiyatlar, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen görkemli bir açılış seramonisiyle başladı. Birçok farklı ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı oyunlar, birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de merakla takip ediliyor.

The Nielsen şirketi, olimpiyatların açılış seramonisinin Amerika'daki izlenme istatistiklerini yayımladı. NBC'de naklen verilen açılış töreni, tam 40.7 milyon kişi tarafından izlenmiş ve bu bir rekor anlamına geliyor! Amerika'da bu rekoru takip eden diğer olimpiyat rakamları ise, 39.8 milyon izleyiciyle 1996'daki Atlanta Olimpiyatları ve 34.9 milyon izleyiciyle dört yıl önceki Pekin Olimpiyatları.

İngilizlerin olimpiyat açılış seramonisi, tam dört saat sürmüştü. Bu dört saatlik gösteriyi yöneten Oscar'lı yönetmen Danny Boyle, geçmişten günümüze İngiltere'den dünyaya damgasını vuran birçok unsuru gözler önüne serdi. Sanayi devrimi, James Bond, Harry Potter, İngiliz siyasi ve kültürel hayatı gibi konular, bunlardan bazılarıydı. Görünüşe göre 27 milyon sterline mal olan bu gösteri, izleyiciler tarafından da merakla takip edildi.

Ayrıca araştırma şirketi Bluefin Labs'in verilerine göre, açılış seramonisiyle alakalı olarak sosyal medyada yaklaşık 5 milyon mesaj atıldı. Biraz ilginç olan ise, bu mesajların % 58'ini kadınların, % 42'sini erkeklerin atmış olması.

Bu arada, geçtiğimiz kıştan bu yana Amerika'da en çok izlenen diğer programların 39.9 milyon izleyiciyle Grammy Ödülleri ve 39.3 milyon izleyiciyle Oscar Ödül Töreni olduğu da belirtildi.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Londra Olimpiyatları, Nbc'de İzlenme Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement